Oslo Tinghus. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Den 23 år gamle mannen oppfordret til islamistisk terror mot sivile. Torsdag ble han dømt i Oslo tingrett. Politiet fant upublisert propaganda på mannens datamaskin.

Mannen sto i Oslo tingrett tiltalt for å ha deltatt i terrororganisasjonen al-Qaida og oppfordret andre til å begå terrorhandlinger. Torsdag ble han dømt til fem år og ti måneder i fengsel, skriver TV 2.

NTB melder om saken fredag.

Den dømte la flere ganger ut meldinger som oppfordret til islamistisk motivert terror mot sivile i Vesten. Meldingene ble publisert på det krypterte sosiale mediet ChirpWire.

Mannen skrev blant annet «Jeg skal lære dere å lage våpen», før han i samme melding oppfordret «ensomme ulver» til å utføre terror «inn mot hjertet av de vantro akkurat der de føler seg tryggest».

Da mannen ble pågrepet 31. mai i fjor, fant politiet et magasin på PC-en hans som var klart til utgivelse i juni. Magasinet var 62 sider langt og hadde bilder av blant andre Osama bin Laden.

I retten skal mannen ha uttalt at han hadde vært bitter på manglende hjelp som barn og ungdom, og at han den gang knyttet manglende hjelp til at han ikke var «norsk», selv om han er norsk statsborger.

Samtidig som det dukker opp stadig nye saker knyttet til voldelig, islamistisk tankegods, har norske politimyndigheter et stort fokus rettet mot det de hevder er en like stor fare for terror fra høyreorienterte ekstremister.

Document har omtalt dette ved flere anledninger, se sak under.

Les også: 

PST likestiller fortsatt terrortrusselen fra islamister og høyreekstreme

Sommerlesning! Bestill i dag:

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.