Nytt

Den albanske mannen med norsk statsborgerskap risikerer 16 år i tysk fengsel etter å ha blitt pågrepet med 70 kilo heroin. Illustrasjonsfoto: Rune Petter Ness, NTB Pluss

En norsk statsborger som i juni ble pågrepet i Tyskland etter at det ble funnet 70 kilo heroin i bilen hans, erkjenner narkotikasmugling.

Mannen i 20-årene, som er norskalbansk og bosatt på Østlandet, ble pågrepet den 17. juni i sammen med en annen nordmann i den tysken byen Aachen kort etter at de hadde krysset grensen fra Belgia, skriver TV 2. Da de ble stanset, fant politiet nesten 70 kilo heroin gjemt i bilen.

Mannen skal ha hevdet at han ikke hadde noe kjennskap til heroinen i bilen, men nå har han delvis snudd i saken.

-Min klient tilstår funn av narkotika, som politiet beslagla da han kom fra Belgia med bil til Tyskland. Min klient tilstår kun at han visste at det var narkotika, men ikke hvilket stoff han fraktet, sier advokat Patrik Lundevall-Unger til TV-kanalen.

Den norske advokaten forhandler nå med tysk påtalemyndighet om hvilken straff klienten skal ha. Strafferammen for narkotikasmugling i den aktuelle størrelsesordenen er i Tyskland fengsel i inntil 16 år. Saken, som er del av en større internasjonal etterforskning, skal gå for retten i desember.

Forsvareren til den andre nordmannen som er siktet i saken, advokat Matthias Wilding, vil ikke kommentere saken overfor TV 2.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!