NTB

Fem personer er dømt for grove narkotikaovertredelser etter et beslag av heroin til 35 millioner kroner på et loft i Bærum sommeren 2022.

Heroinen skal først ha blitt oppbevart i en leilighet i Oslo, før den ble stjålet og senere oppbevart i et hus i nabokommunen Bærum, skriver NRK.

Fem personer ble pågrepet i saken. To av dem ble tiltalt for å ha oppbevart narkotikaen, én for tyveri, og to andre for planlegging av både tyveri og oppbevaring.

Nå er alle fem dømt til fengselsstraffer på 15 år, 14 år, 2 år og 8 måneder, 7 år og 9 år og 6 måneder.

Heroinpartiet ble funnet etter at politiet i august 2022 fikk tips om at det ble oppvart små mengder narkotika i en enebolig i Bærum. Da politipatruljen kom til stedet, fant de mye mer. Først ble 1,5 kg heroin funnet gjemt i en høyttaler på rommet til en ung mann i 20-årene.

Så gjorde politifolkene storfangsten da de på råloftet fant 33,5 kilo heroin. Alt dette skal ha blitt stjålet fra en leilighet i Oslo. Når så store verdier stjeles fra kriminelle organisasjoner, får det følger.

– I denne saken er det konkrete holdepunkter for at tyveriet har medført sterke konflikter, voldsbruk og et tilfelle av tortur i Albania, sa Arvid Utby, leder for Seksjon for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt, til NRK
i februar.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.