Oslo tinghus. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

En advokat skal ha avtalt med sin klient at han skulle motta inntil 20.000 euro og at deler av summen skulle brukes til å bestikke politiet.

I fjor ble advokaten siktet for grov korrupsjon, som har en strafferamme på ti års fengsel. Politiet mener han skal ha mottatt en såkalt utilbørlig fordel våren 2013.

Oslo-advokaten har vært oppnevnt i flere profilerte straffesaker, skriver VG.

Siktelsen mot advokaten er gjengitt i en kjennelse avsagt i Oslo tingrett onsdag.

Politiet mener advokaten avtalte med en klient han var offentlig oppnevnt forsvarer for at han skulle motta inntil 20.000 euro. Deler av disse pengene skulle gå til å bestikke ansvarlige etterforskere og/eller påtaleansvarlig på klientens sak.

Advokatens klient var siktet for oppbevaring av to kilo heroin og bestikkelsene skulle forsøksvis sørge for at klienten ikke ble tiltalt for dette, ifølge siktelsen mot advokaten.

– Vi mener han har mottatt penger i egenskap av at han har vært offentlig oppnevnt forsvarer, sier politiadvokat Vegar Munthe Ommedal i Oslo politidistrikt til VG.

Saken er nesten ferdig etterforsket, og Ommedal opplyser at den sendes til statsadvokaten for endelig påtaleavgjørelse i løpet av sommeren.

Advokatens forsvarer John Christian Elden har tidligere opplyst følgende i en SMS til TV 2: «Advokaten jeg bistår, mener politiet har misforstått både lov og faktum i denne gamle saken».