Båtturen på Middelhavet beskrives som en vanskelig, livstruende reise. Det har skjedd ulykker – ofte på grunn av uansvarlig overfylte båter – men god kommunikasjon mellom menneskesmuglerne på land og de ombord i NGO-båtene, sørger vanligvis for å sikre kort vei fra havnen til henteposisjonen like utenfor nordafrikansk territorialfarvann. Er værmeldingen usikker er de klok nok til å vente til neste dag.

Optimistiske ny-europeere

Forrige måned krysset Umar Jajja Wahndo Wala Middelhavet. Reisefølget la ut fra Libya og i rolig sjø tok de seg trygt frem til Italia. 

Underveis filmet Umar Jajja sine seierssikre kamerater mens samtalen gikk løst og forventningsfullt om de vanlige tingene; den forventede standard på hotellrommet, hvor i Europa kuffar-horene er villigst og hva de skal gjøre med dem – og hvor mange penger de skal få av mottaksapparatet når de kommer frem.

Umar Jajja har lagt ut videodokumentasjon på sin TikTok-konto, og der skriver han: مہنگا ہو کر مفت ہو جانا»»درویشی»»ہے – hvilket Google oversetter til «Å være dyr og bli fri er ‘dervish’». (Som jeg forstår det er ‘dervish’ en slags trancelignende kroppslig tilstand. Arrester meg om jeg er på jordet.)

Sett 130.000 ganger

Umar Jajja har 4200 følgere på TikTok. De populære migrasjonsvideoene hans når langt utover følgerne, nedenstående er blitt likt av nesten ti tusen tiktokere og vist nesten 130.000 ganger. Den beste reklame for jaktmenn med kuffar-horer i kikkerten:




Videoen er blitt kommentert hundrevis av ganger. Sjargongen er muntlig, ofte i en blanding av arabisk og engelsk, om ikke annet gjenkjennes ordene «Allah» og «mubarak» [velsignet høytid] i tekstene.

Europas fordelaktige livsvilkår

Umar Jajja er ikke alene om å fortelle mennesker i den tempererte verden syd for oss om de fordelaktige livsvilkårene vi, de gjestfrie europeerne, tilbyr. Også Mohamed Sabon, ifølge ham selv en «sudansk tiktok-kjendis», har dokumentert sin ferd til Europa og han overøses av gratulasjoner og lykkeønskninger fra andre og kommende migranter efter at han omsider har tatt seg inn i Storbritannia. 

Han viser oss de blå Soros-teltene som de alle bor i, hvordan han blir sørget for underveis, maten som kommer i store beholdere, det ferdigkuttede politisk ukorrekte brenselet han bruker til matlagningen.

I nedenstående video takker han Allah som omsider har gitt ham et gratis hotellrom av høy standard i London.

https://www.tiktok.com/@mohamed_sabon/video/7228127328931532037?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7175855911214368261

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Kjøp Halvor Foslis bok her!

Kjøp billetter til boklansering i Oslo den 8. juni her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.