En såkalt influencer ga seg ut for å være død og ankom sin egen «begravelse» i helikopter. Han ville gi familien en leksjon i hvor viktig det er å holde kontakten.

Kone og barn med på leken

45 år gamle David Baerten fra Belgia hadde sammensverget seg med kone og barn som spilte med på sosiale medier om den makabre spøken: 

– Hvil i fred pappa. Jeg vil aldri slutte å tenke på deg. Hvorfor er livet så urettferdig? Hvorfor nettopp du som skulle bli bestefar, du hadde fortsatt livet foran deg. Jeg elsker deg! Vi elsker deg! Vi skal aldri glemme deg.

– Skål alle sammen!

Neste fase var begravelsen hvor mange av den «avdødes» familie møtte opp – og det gjorde altså avdøde selv. Han ankom med helikopter sammen med et filmteam og ble møtt av forbløffede sørgende da han hoppet ut: 

– Skål alle sammen, velkommen til min begravelse.

Noen felte også gledestårer og klemte ham grundig.




Tiktokeren rettferdiggjorde stuntet med at han ville gjenopprette kontakten med sin øvrige og vel tatoverte familie – som han hadde mistet forbindelsen med.

– Det jeg opplever i familien sårer meg ofte. Vi inviterer aldri hverandre, vi treffer ikke lenger hverandre, vi har vokst fra hverandre. Jeg ønsket å gi dem en livsleksjon og vise at vi ikke må møtes bare i begravelser.

«Influensere» kaller de seg

Baerten som har rundt 165.000 følgere på TikTok, har ennu ikke sluppet sin video av seansen, men opptak av ankomsten i helikopter og gledestårer er publisert. 

Hvorvidt stuntet ville blitt gjennomført om det ikke eksisterte sosiale medier, kan ingen vite. Kampen om følgere og likes er hard blant noksagter som lever av innholdsløst innhold. «Influensere» kaller de seg. 

Ulv, ulv

Vi som har tenkt å leve en stund får se hvor mange som dukker opp i versjon to av «influenserens» begravelse når den måtte komme. Kanskje de da tar på seg fintøyet?




Likkledet kan vente

Fredag sto en 76 år gammel kvinne fra Ecuador «opp fra de døde» efter at sykehuset hadde erklært henne død. Under minnestunden hørte de sørgende bankelyder fra kisten. Den «avdøde» hadde besluttet seg for å spare likkledet til en senere anledning og ble sporenstreks ekspedert tilbake til sykehuset:

Ble erklært død – våknet under minnestunden og banket på kisten

 

Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.