Maskuline tøffelhelter er vanskelig å oppdrive. En amerikansk kvinne har fått mye oppmerksomhet efter at hun beklaget seg på sosiale medier over at det ikke lar seg gjøre å finne en venstreorientert ridderlig, maskulin gentleman. 

De er alle konservative og den siden harmonerer dårlig med hennes politiske verdier.

– Sørgelig erkjennelse

Hun innledet med å fortelle om en av de mest sørgelige erkjennelser hun noensinne har gjort:

– Som en liberal kvinne er det virkelig vanskelig idag å finne en mann som er villig til å spille den mer tradisjonelle maskuline rollen i forholdet uten at han er konservativ, sa tiktokeren med brukernavnet @Ms_Petch.

– En mann som vil spandere på første date; som vil åpne døren for deg; som har lyst til å ta seg av deg og sørge for deg – som ikke er konservativ.

Videoen er vist snart 270.000 ganger i tillegg til at den er repostet med uavhengige oppdateringer og syrlige kommentarer, ikke bare på TikTok, også på andre plattformer:




I pose og sekk

Kvinnen som er fra Los Angeles, forteller at de mennene hun har hatt stevnemøter med som har hatt de riktige kvalitetene, er alle konservative. Problemet er at de ikke deler hennes politiske anskuelser og det er ting hun ikke vil gå på akkord med. 

Hun presiserer at selv om hun ønsker seg en gammeldags gentleman, har hun ingen planer om å innordne seg i en tradisjonell husmorrolle.

– Som liberal kvinne ønsker jeg å bli respektert for min uavhengighet. Jeg ønsker å beholde min selvstendighet i forholdet og ikke kombineres med, eller bekreftes i den tradisjonelle kvinnelige fødedyktige husmorrolle.

– Jeg vil ikke gå på akkord med min moral og verdier bare for å finne en mann. Men ber jeg om å få min del av kaken – og også spise den?

Syrlig kommentarfelt

Innlegget på TikTok er ikke blitt stående uten kommentarer.

– Hun ønsker seg en konservativ mann som ikke er konservativ, skrev Michaylana og en annen la til på Ms_Petch’ vegne:

– Jeg vil selv bli tatt vare på, men jeg vil ikke ta vare på dem.

Chad Prater skriver at om hun ønsker en tradisjonell mann, kan hun starte med å prøve å være en tradisjonell kvinne:

– Krigen mot maskuliniteten biter seg selv i halen. Skaff deg en katt!

James finner hennes tankegang inkonsekvent:

– Du vil være likestilt, men ha en mann til å forsørge deg og ta seg av deg? 

Tracy Green ler av henne og skriver at menn fremdeles er menn:

– Men liberale menn vet ikke hvilket kjønn de tilhører.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.