En 21 år gammel polsk jente forteller på Instagram at hun kan være Madeleine McCann, den engelske jenta som forsvant mens familien var på ferie i Algarve i mai 2007.

21-åringen som heter Julia Faustyna har fått stor oppmerksomhet etter at hun 14. februar startet en Instagram-konto ved navn iammadeleinemcann. Kontoen har fått 919.000 følgere på kort tid – bare mens denne teksten klores ned er antallet følgere økt med over tyve tusen. 

Julia ber om hjelp:

– Jeg tror jeg kan være Madeleine. Jeg trenger en DNA-test. Politietterforskere fra Storbritannia og Polen prøver å ignorere meg. Jeg vil fortelle min historie. Hjelp meg.

Julia eller Madeleine sier at hun begynte å lure på om hun var Madeleine McCann for noen måneder siden etter å ha hørt noe fra bestemoren, og ber om å få kontakt med Madeleines foreldre.

– Hjelp meg, jeg trenger å snakke med Kate og Gerry McCann. Jeg tror jeg kan være Madeleine. 

Likheter med Madeleine

Ifølge CNN Portugal har den unge kvinnen flere likheter med Maddie, blant andre en flekk på øynene, formen på nesen og flere andre. I et forsøk på å sannsynliggjøre at hun er eller kan være den savnede jenta, har hun lagt ut flere videoer på Instagram og siste døgn er det også dukket opp en TikTok-konto. 

En video viser et bilde av Kate McCann som flyter over til et bilde av Julias ansikt, noe som viser klare likheter mellom de to.

Har ikke sett sin fødselsattest

Madeleine McCann vil idag være 19 år gammel, men Julia Faustyna sier at dette ikke betyr noe ettersom hun ikke har fått tilgang på sin fødselsattest.




Overgrep

Julia hevder å ha vært utsatt for seksuelle overgrep siden hun var åtte år gammel og at overgriperen ligner robotportrettet politiet knyttet til Maddies sak. 

– Jeg kjenner denne personen og vil alltid kjenne igjen dette ansiktet. Det er ham. Det er Peter. Jeg er sikker på at det er ansiktet hans. Jeg tror jeg kan være Madeleine, men jeg er ikke hundre prosent sikker før jeg har fått tatt DNA-testen. 

Julias mor: – Min datter er syk

Julia sier at hennes fjerneste minne er en ferie i et område med hvite leiligheter, en bar og babyskilpadder – mens Julias mor sier at datteren er syk og trenger psykiatrisk hjelp

– Du er syk, Julia. Det er alt jeg skal si. Jeg kommer til å selge huset og ingen i familien vil noen gang ta telefonen igjen på grunn av forlegenheten du har satt oss i.

Moren sier at hun har fotografier og videoer av Julia som baby.

Mange teorier, få spor

Madeleine McCann forsvant fra ferieleiligheten familien leide på Algarve-kysten i Portugal i 2007. De siste 16 årene har det vært fremsatt en rekke teorier rundt saken, men det har vært få spor.

Over tid har flere unge kvinner hevdet å være Madeleine McCann, men ikke i noe tilfelle er det blitt bekreftet å stemme.

Identifiserer seg som Madeleine?

I 2017 hevdet en ung kvinne fra Manchester å være Madeleine. Hun hadde en liten føflekk i øyet og en føflekk på høyre ben, akkurat som Maddie, noe som skapte mye oppstandelse i Storbritannia.

I 2016 trodde de at de hadde funnet Madeleine i Roma. En hjemløs svensk kvinne med trekk som ligner på McCann-familien skapte stor ståhei, men jentas far kunne avkrefte at det var Maddie.

McCann-familien sier at de tar ingen sjanser og er villig til å se på alle spor: 

– Jenta ser lik ut. Det er ingen tvil om det.

Document har publisert en rekke artikler om Madeleine-saken forsvinningssaken som gjorde slutt på at portugisiske barn fikk gå alene til skolen.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.