Portugisisk politi startet tirsdag nye søk etter savnede Madeleine McCann sammen med britiske og tyske betjenter. Jenta forsvant for 16 år siden.

Mellom 20 og 30 betjenter, flere av dem i uniform, ble sett i området ved Arade-dammen rundt fem mil fra Praia da Luz, der den britiske jenta sist ble sett i 2007. Da var hun tre år gammel.

Det ble satt opp basetelt på to ulike steder i området, men verken publikum eller presse fikk slippe til. Øyenvitner forteller at politiet begynte å lete like før klokka 8 tirsdag morgen.

En kilde med kjennskap til etterforskningen sier til Reuters at søket trolig skyldes at bilder av Arade-dammen er funnet på skjulestedet til Christian Brückner. Han reiste rundt i Portugal i en campingbil da Madeleine McCann forsvant, og tysk politi besluttet i fjor å gi ham status som mistenkt i saken.

Brücker soner for tiden en voldtektsdom og ble i fjor siktet for flere voldtekter av kvinner og overgrep mot barn. Disse sakene har ikke noe å gjøre med McCann-saken.

Det er tysk politi som skal ha bedt om et nytt søk i området, men flere ikke navngitte kilder har sagt at det er lite håp om å finne noe nytt.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.