Debatten om transkjønnede utøvere i kvinnekonkurranser er tilbake på agendaen i sykkelmiljøet. Et forbud kan komme, skriver The Telegraph.

NTB følger opp saken.

Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) endret og strammet inn reglene for transkvinner så sent som i fjor. Siden har friidretten og svømmesporten nektet utøvere som gikk gjennom puberteten som mann, å konkurrere internasjonalt i et felt med kvinner.

Nå kan syklingen gå i samme retning. Torsdag bekreftet UCI at transkjønnede syklister igjen er oppe til diskusjon med utøvere og nasjonale forbund.

«Vi er enige om å ta debatten og gjøre en eventuell avgjørelse på neste styremøte i Glasgow i august», sto det i en uttalelse.

Det skal være delte meninger i UCI-hierarkiet om å innføre et forbud, erfarer The Telegraph.

Det skapte sterke reaksjoner da amerikaneren Austin Killips (27) vant en etappe og ritt sammenlagt på UCI-nivå nylig. Killips er en biologisk mann som måtte stille i kvinneklassen for å oppnå suksess.

USAs tredobbelte OL-sølvvinner Inga Thompson har anklaget UCI for «å ta livet av kvinnesykling».

Tiidligere har en canadisk mann som later som han er en kvinne vunnet VM i banesykling to ganger på rad, i 2018 og 2019 for aldersgruppen 35-44 år.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.