I Storbritannia skal det bli slutt på at mannlige fanger som identifiserer seg som «transpersoner», blir sperret inne i kvinnefengsler.

Menn som identifiserer seg som kvinner vil ikke lenger bli fengslet sammen med biologiske kvinner, ifølge justisminister Dominic Raab.

Beslutningen kommer etter en rekke både samtykkende og ikke-samtykkende seksuelle episoder som involverer «transseksuelle» og andre innsatte. 

I en rapport anklages det britiske rettssystemet for å prioritere rettighetene til transpersoner fremfor voldtektsofre.

Ifølge The Telegraph skal behandlingen av transkjønnede fanger endres. Justisminister Dominic Raab vil ikke at «fanger med mannlige kjønnsorganer» skal innlosjeres sammen med kvinner med mindre det er godkjent av ministeren selv:

– Etter å ha gjennomgått ordningene har justisdepartementet beordret endringer slik at transseksuelle fanger med mannlige kjønnsorganer ikke soner sammen med biologisk fødte kvinner i kvinnefengsler, med mindre det er spesifikt godkjent av en minister. 

De nye reglene vil bli implementert så snart som mulig.

En rapport fra mai iår hevder at det britiske rettssystemet setter rettighetene til «transkjønnede» seksualforbrytere høyere enn ofre for voldtekt:

– Sikkerheten til kvinnelige fanger blir satt i fare og deres verdighet og privatliv undergraves når de fengsles sammen med biologiske menn som i noen tilfeller er seksualforbrytere.

Justisdepartementet erkjenner at dette forårsaker angst for kvinner som ofte allerede er traumatisert av seksuelle overgrep og vold i hjemmet. Til tross for det prioriteres transseksuelle menns ønsker om å bli plassert i kvinnefengsler.

Les også denne livsfjerne historien:

Woke: Mannlig morder identifiserer seg som jentebaby og krever bleieskift

 

 


Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.