Mer enn 60 prosent av transseksuelle fanger i Skottland begynte å endre kjønnsidentitet først etter at de ble låst inne. Dette viser data fra Scottish Prison Service (SPS), skriver The Times.

12 av de 19 transkjønnede fangene som satt fengslet forrige måned hadde startet prosessen etter at de ble innsatt. Fortsatt sitter syv biologiske menn i kvinnefengsel. Flere av disse er dømt for «non-sexual crimes».

Dette til tross for skandalen rundt voldtektsmannen Isla Bryson, som trolig bidro til at Nicola Sturgeon fra Scottish National Party (SNP) gikk av som førsteminister.

Bryson ble dømt for to voldtekter, mens han var kjent under navnet Adam Graham. Han tok på seg en parykk og erklærte seg som kvinne etter at han ble pågrepet. Graham ble dømt til 8 år i fengsel, og fikk først sone i et kvinnefengsel. Han ble senere flyttet til et fengsel for menn.

Ifølge SPS skal under fem av de syv biologiske mennene som fortsatt sitter i et kvinnefengsel ha startet sin nye kjønnsidentitet etter at de ble dømt.

De nye avsløringene skaper ny fordømmelse av SPSs policy rundt transkvinner. Det har kommet krav om at biologiske menn som kun utnytter systemet ikke skal få lov til å sitte i kvinnefengsler.

 The results of a major trans policy review are pending.

Kenny MacAskill er tidligere justisminister for SNP. Han mener Kcotland må droppe denne «transkulten».

– This is far from reassuring and confirms that self-ID is being used to avoid going to male prisons by male prisoners who have convictions for very serious crimes.

Flere av de syv mennene som fortsatt soner i kvinnefengsel er dømt for «non-sexual crimes».

Non-sexual crimes of violence are categorised into murder and culpable homicide, death by dangerous driving, serious assault and attempted murder, common assault, robbery and crimes under the Domestic Abuse (Scotland) Act 2018.

SNP-regjeringen kunngjorde et midlertidig forbud mot at biologiske menn med en historie med vold mot kvinner blir plassert i kvinnelige fengsler. D

Britene har gått ennå lenger. Justisminister Dominic Raab har kunngjort at menn som er fengslet for å ha begått voldelige forbrytelser i England og Wales, ikke vil få lov til å bli plassert i kvinnefengsler, selv om de hevder å være «transpersoner».

Les også:

Nærmer vi oss slutten på transgalskapen? Britene forbyr voldelige menn i kvinnefengsler

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.