Voldsdømte menn som later som de er kvinner, skal ikke få lov til å sitte i kvinnefengsler, erklærer britenes justisminister.

Justisminister Dominic Raab har kunngjort at menn som er fengslet for å ha begått voldelige forbrytelser i England og Wales, ikke vil få lov til å bli plassert i kvinnefengsler, selv om de hevder å være «transpersoner».

Dette er gjeldende allerede fra i dag, skriver Raab på Twitter.

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon meldte nylig sin avgang. Mange mener dette er knyttet til den beryktede «Isla Bryson»-skandalen.

Anførselstegnene rundt navnet til denne personen skyldes at det egentlig dreier seg om en mannlig voldtektsmann som egentlig heter Adam Graham.

Raab sier dog at dette ikke er begrunnelsen for den nye praksisen. Men det er kjent at menn har begått voldtekter i kvinnefengsler.

Trass i dette finner Raab det betydningsfullt å si at hans regjering er veldig for transkjønnedes rettigheter, skriver Sky News.

Speaking to the Sophy Ridge On Sunday programme, Mr Raab said the government wanted to have a «liberal, sensitive, tolerant approach to the LGBT community as a whole and in particular the trans community», who he said «suffer a lot in this country» with mental health and bullying.

Så det er kanskje nok en gang verdt å sitere Winston Churchill:

Now this is not the end. It is not even the beginning of the end. But it is, perhaps, the end of the beginning.

Les også:

Nicola Sturgeons avgang er en seier for tradisjonelle verdier

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.