Nytt

I mars utga The Law Society i Storbritannia en veiledning for hvordan advokater kan sette opp testamenter i henhold til Sharia-lov. Dette omtalte vi her. Etter kritikk fra advokater og justisministeren har The Law Society trukket veiledningen og til og med kommet med en beklagelse!

The Law Society has withdrawn guidance on how to prepare sharia-compliant wills following criticism from solicitors and the justice secretary, Chris Grayling. Recorded debates about the procedures have also been removed from the society’s website.

The U-turn was announced by the organisation’s president, Andrew Caplen, who said: “Our practice note was intended to support members to better serve their clients as far as is allowed by the law of England and Wales. We reviewed the note in the light of criticism. We have withdrawn the note and we are sorry.”

 

Justisminister Grayling uttalte i sommer at  “Sharia law has no jurisdiction in England and Wales and the government has no intention to change this position. Wills in England and Wales are governed by English law, regardless of your religion, and this permits people to leave their possessions to whomever they choose.”

Ifølge sharias arvelover har menn krav på å arve dobbelt så mye som kvinner, barn født utenfor ekteskap har ingen arverett og ingen arvinger kan arve via en avdød slektning.

Det er mange muslimer som arver i henhold til sharia i Storbritannia. Kvinner kjenner ofte ikke sine rettigheter og Storbritannia har heller ingen pliktdelsarv slik som i Norge. Det er fullt mulig å gjøre sine barn arveløse, hvis man ønsker det.

Det er positivt at Storbritannia nå sier at landet ikke offisielt godtar sharialovgiving med aksept av forfordelingen slik islam krever.