Nytt

I Storbritannia har The Law Society nylig utgitt en veiledning for hvordan advokater kan sette opp testamenter i henhold til Sharia-lov.

Det må legges til at man i dagens Storbritannia kan testamentere sitt jordiske gods til hvem man måtte ønske. Pliktdelsarv eller annen arverett er ukjente begreper. Det er allikevel uvanlig å forfordele midler mellom barna – det regnes ikke som fair play og britene har nå stort sett rettferdighetssansen iorden.

Ifølge den nye veiledningen vil muslimske kvinner ikke kunne arve sin rettmessige del slik som kvinner i den resterende befolkningen. Barn født utenfor ekteskap, eller adopterte barn for den saks skyld, har ingen arverett. Ikke-muslimer vil også bli ekskludert. De som måtte ha giftet seg i kirken, eller ha inngått sivilt partnerskap, kan heller ikke bli berettiget til arv.

Sharia-testamenter satt opp i henhold til den nye veiledningen forventes å bli godkjent i britiske rettssaler.

Nicholas Fluck, president of The Law Society, said the guidance would promote “good practice” in applying Islamic principles in the British legal system.

 

The-Law-Society_2860460b

Innføring av parallell-juss for muslimer har startet

Some lawyers, however, described the guidance as “astonishing”, while campaigners warned it represented a major step on the road to a “parallel legal system” for Britain’s Muslim communities.

Baroness Cox, a cross-bench peer leading a Parliamentary campaign to protect women from religiously sanctioned discrimination, including from unofficial   Sharia courts in Britain, said it was a “deeply disturbing” development and pledged to raise it with ministers.

“This violates everything that we stand for,” she said. “It would make the Suffragettes turn in their graves.”

I veiledningen foreslås det å slette eller endre standardiserte juridiske termer slik som ordet «barn» for å sikre at ikke illegitime får tilgang på arv. Videre anbefales det å inkludere en trosbekjennelse til Allah som kan bli skrevet av den lokale moskéen. Veiledningen foreslår at Sharia-prinsipper skal kunne overstyre britisk praksis i enkeltdisputter.

Idag er Sharia verken offisielt anerkjent eller inkludert i britisk lovverk.

Keith Porteous Wood, executive director of the National Secular Society, said:  “This guidance marks a further stage in the British legal establishment’s undermining of democratically determined human rights-compliant law in favour of religious law from another era and another culture. British equality law is more comprehensive in scope and remedies than any elsewhere in the world. Instead of protecting it, The Law Society seems determined to sacrifice the progress made in the last 500 years.”

Lady Cox said: “Everyone has freedom to make their own will and everyone has   freedom to let those wills reflect their religious beliefs. But to have an organisation such as The Law Society seeming to promote or encourage a policy which is inherently gender discriminatory in a way which will have very serious implications for women and possibly for children is a matter of deep concern.”

The Telegraph

elenany-scouts

Verdt halvparten i henhold til Sharia.