Rugby Football Union (RFU) har idag anbefalt et forbud mot at transkjønnede spiller kvinnekamper. Beslutningen kom etter to års gjennomgang av problematikken. Blir den stående kan den bli innført før 2022–2023-sesongen. 

Forbundet anbefaler at spillere som ble registrert som kvinne ved fødselen, får lov til å spille i rugby for menn.

– Dette er en kompleks og vanskelig avgjørelse. Anbefalingen er gitt etter grundige undersøkelser og konsultasjoner. Vi har kontaktet registrerte kvinnelige transspillere som vil bli direkte påvirket av beslutningen, og vi vil oppmuntre dem til å å fortsette delta i sporten.

Engelsk rugby har tatt beslutningen på grunn av at forskning viser at transkjønnede, menn som definerer seg selv som kvinner, har tydelige fysiske forskjeller og fordeler i styrke, utholdenhet og fysikk på grunn av at de har gjennomgått mannlig pubertet.

– RFU vil stemme over en en policyendring som innebærer at spillere kun tillates å spille kvinnekamper hvis de ved fødselen ble registrert som kvinne.

Skulle avgjørelsen bli stående vil rugby følge triatlon som ble første britiske sport som tidligere denne måneden forbød transkjønnede å konkurrere i kvinnelige arrangementer.

Også det internasjonale svømmeforbundet FINA har utestengt idrettsutøvere fra elitekonkurranser for kvinner om de har gjennomgått noe mannlig pubertet.

FINA ønsker å opprette en «åpen kategori» for transkjønnede innen svømming, dykking, vannpolo, etc.

 

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Støtt Document. Vi lever ikke av folks skattepenger!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.