Den britiske kvinnelige dartspilleren Deta Hedman nektet å spille mot en transkjønnet konkurrent i Denmark Open i helgen og trakk seg fra konkurransen.

Hedman skulle møte Noa-Lynn van Leuven i kvartfinalen i turneringen, men valgte å ikke spille og trakk seg i stedet.

Hedman tilbakeviste rapporter om at hun trakk seg fra kampen på grunn av sykdom, og takket også nei til kompensasjon hun måtte ha tapt på grunn av avgjørelsen sin, skriver Fox News.

«Det er ikke snakk om sykdom, jeg sa at jeg ikke ville spille mot en mann i en dameturnering», skrev Hedman på X.

Hun la til:

«Dette temaet skaper mye angst i sporten jeg elsker. Folk kan være hvem de vil i livet, men jeg synes ikke biologisk fødte menn skal konkurrere i kvinneidrett.»

Portrett av transdartspilleren Noa-Lynn van Leuven, Zaandam. Nederland Foto: Judith Jockel

Van Leuven tapte til slutt mot Beau Graves i semifinalen. Van Leuven slo Graves i mars i en kvinneturnering i Professional Darts Corporation (PDC), samt i en mixed-turnering.

Van Leuven fortalte The Guardian i fjor at overgangen fra mann til kvinne begynte i en alder av 16 år, og da van Leuven begynte med dart, følte han/hun at problemene ble for store.

– Jeg ble mer og mer misfornøyd med meg selv, til et punkt der jeg ikke hadde lyst til å leve lenger, sa van Leuven til avisen.

– Og det var da jeg tenkte: Jeg kan velge nå. Jeg kan gjøre slutt på det, eller jeg kan leve som den jeg vil leve.

PDC-sjef Matt Porter sa til The Guardian i fjor at van Leuven overholder organisasjonens retningslinjer for deltakelse av transpersoner. PDC følger retningslinjene til Darts Regulation Authority, som er underlagt Den internasjonale olympiske komité.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.