Michael van Gerwen pådro seg en skade i en skulder under 6-3-seieren over Chris Dobey i Aberdeen.

«The Green Machine» ledet 5-0 før skaden kom, og han fullførte kampen med store smerter.

Skaden gjør at han sannsynligvis ikke kan delta i neste ukes Premier League finale i O2 arena i London.

Til tross for at han fikk behandling etter kampen, klarte ikke den seksdobbelte mesteren å møte Dimitri Van den Bergh i kvartfinalen.

Van den Bergh, som deretter fikk en lett vei til finalen, avsluttet årets Premier League med stil med seier.

Jonny Clayton sikret seg også Play-Off-kvalifisering under det som ble en dramatisk kveld.

Gerwyn Price ble den femte spilleren i Premier League-historien til å gå til topps i ligafasen, etter å ha nådd sin niende finale i 2023-sesongen.

Waliseren åpnet kampen med en ettertrykkelig 6-2-seier over hjemmehelten Peter Wright, med et snitt på 103 og sikret seieren med en suveren 129-utsjekk.

Nathan Aspinall trengte også et gjennomsnitt på 103 for å knuse sin Play-Off-rival Clayton med 6-1, noe som gjorde at han kom likt med «The Iceman» før semifinalen mot Price.

Aspinall, som ble nummer to i 2020, klarte imidlertid ikke å sikre seieren han trengte for å bekrefte en plass blant de fire beste, og tapte 6-3 for ligalederen i en tøff kamp.

Premier League Darts: «Bully Boy» gjorde det igjen

Det belgiske esset Van den Bergh var en av bare to spillere i årets turnering som ikke hadde vunnet en kveld før turen til The Granite City, men han rettet opp i det på den siste kvelden av ligafasen.

Den tidligere World Matchplay-mesteren startet sin kampanje med en 6-4-seier over Michael Smith, og avverget et sent tilbakeslag med å avslutte Smiths ni kamper lange seiersrekke i Premier League.

– Jeg har gitt alt, og det fungerte endelig for meg i kveld, reflekterte Van den Bergh, som avsluttet sesongen på sjetteplass.

– Jeg hadde en sjanse, og jeg tok den. Fair play til Gezzy. Han viste klassen sin nok en gang, men jeg holdt meg rolig, og jeg er så fornøyd med denne seieren.

– Det er første gang jeg er i denne posisjonen i Premier League. Jeg har gitt mitt beste, og det var bare ikke ment at jeg skulle klare dette, men jeg har aldri gitt opp, sa en lettet «The Dreammaker».

– Jeg må si tusen takk til PDC. Jeg følte meg virkelig beæret over å være en del av dette, og selv om det ikke skjedde denne gangen, kan ingen si at jeg aldri kommer tilbake, avsluttet Van den Bergh.

Premier League-turnéen drar nå til Londons O2 torsdag 25. mai for finalenatten.

Tabell-topp Price vil spille mot sin landsmann og 2021-mester Clayton i en ren walisisk semifinale, før Smith og Van Gerwen møtes i en reprise av verdensmesterskapet i januar, hvis «MVG» er skadefri.

De respektive semifinalevinnerne vil deretter gå videre til kveldens finale, hvor kampen om toppremien på 275 000 pund når et spennende klimaks.

 

Kjøp bøker fra Document!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.