Regjerende verdensmester Michael Smith stormet til sin tredje seier på rad med 6-3 over Gerwyn Price i Sheffield.

Michael Smith sikret seg et hat-trick i Premier League Darts ved å slå Michael van Gerwen, Jonny Clayton og Gerwyn Price på sin vei til seier i Sheffield.

Price kunne ha sikret topplasseringen med seier under dag 15, men St Helens-stjernen reduserte waliserens ledelse til bare tre poeng etter å ha vunnet i stålbyen.

Smith startet med en 6-4-seier over den regjerende mesteren Van Gerwen, og konverterte en fantastisk 130-sjekk ut via bull for å beseire nederlenderen for andre uke på rad.

Verdenseneren fortsatte med å slå Clayton i en gjentakelse av forrige ukes avgjørelse, med et snitt på nesten 108 og avgjorde med en suveren 11-darter.

Smith avsluttet deretter en fantastisk kveld med å sikre seg vinnerbonusen på 10 000 pund, og forlenget dermed sin seiersrekke i Premier League til ni kamper.

– Tre på rad, det tok meg 15 uker å vinne en kveld i fjor og nå har jeg vunnet fire, reflekterte Smith, som har hoppet forbi Van Gerwen til andreplass etter sin fjerde seier sammenlagt.

– Jeg har fortsatt sjansen til å gå til topps, sa «Bully Boy» til Sky Sports.

– Jeg og Gezzy snakket om det backstage før kampen, hvis det er meg og han i finalen neste uke, ender han på topp. Forhåpentligvis kan jeg bli best.

– Jeg vet at du ikke får noe ut av å avslutte øverst på tabellen, men det er prestisjen. Jeg har kvalifisert meg forrige uke, og jeg kunne bare ha lagt meg ned og latt hvem som helst slå meg. Men jeg må fortsatt dra til O2, spille bra og vinne, sa en lykkelig Smith.

Premier League Darts: «Bully Boy» gjorde det igjen

Price – som vant i Sheffield for 12 måneder siden – beholdt topplasseringen etter å ha stormet gjennom til sin åttende finale i 2023 med 6-2-seire over Nathan Aspinall og Chris Dobey.

I kveldens andre kvartfinale rykket Clayton to poeng foran Aspinall før det avgjørende dag 16-oppgjøret, takket være en hardt tilkjempet 6-4-seier mot Dimitri Van den Bergh.

2021-mesteren tryllet frem en spektakulær 170-utsjekk midtveis i kampen, og registrerte sitt sjette tonn pluss gjennomsnitt.

«The Ferret» er i konkurranse med Aspinall om finaleplassen, og de to møtes i kvartfinalen neste uke i Aberdeen.

Jonny Clayton ligger godt an til å sikre seg den siste sluttspillplassen. Foto:PDC

Seier vil sikre waliseren en ny opptreden på The O2, mens selv om Aspinall vinner kvartfinalen, må han også vinne semifinalen.

– Det er massivt, sa Clayton.

– Alt presset er på Nathan neste uke. Han må vinne, ballen er på min bane fordi hvis jeg vinner er jeg kvalifisert. Jeg skal prøve å slappe av og spille spillet mitt.

– Jeg skalv som faen der oppe. Det er to poeng som kommer til å bli enorme, sa Clayton.

Samtidig sementerte Dobey sjetteplassen på tabellen med en imponerende 6-4-seier over Peter Wright, da han slo seks 180’ere og vant fire strake legs fra 4-2 for å avansere.

Premier League showet drar nå til P&J Live, Aberdeen torsdag 18. mai for dag 16 av ligafasen.

Ligaleder Price møter Wright i sin kvartfinale, vel vitende om at en plass i finalen neste torsdag vil se ham på toppen av tabellen for første gang i sin Premier League-karriere.

Clayton og Aspinall møtes til kamp om den siste plassen til sluttspillet.

Smith vil begynne sitt forsøk på en enestående fjerde strake seier mot Van den Bergh, mens Van Gerwen og Dobey også kolliderer for en plass i semifinalen.

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.