Den regjerende verdensmesteren Michael «Bully Boy» Smith tok sin andre premier league seier på rad etter å ha vunnet finalen mot Jonny «The Ferret» Clayton i The Utilita Arena i Manchester, England.

Michael Smith satte nesten en ni darter på vei mot en sensasjonell seier over Jonny Clayton i Manchester, og befestet dermed sin posisjon blant de fire beste i Premier League Darts.

Verdensmester Smith slo ut den lokale helten Nathan Aspinall, den regjerende mesteren Michael van Gerwen og den walisiske stjernen Clayton, og vant dermed sin andre seier på rad i Premier League med en bemerkelsesverdig oppvisning.

Etter å ha slått Aspinall 6-3 i kvartfinalen, slo Smith Van Gerwen 6-4 i en reprise fra VM-finalen i januar.

Smiths seier i finalen sikre vinnerbonusen på 10 000 pund, og «Bully Boy» sparte kveldens beste oppvisning helt til slutt, da han bommet på dobbel 12 for en ni-darter og landet fem 180’ere i en fantastisk prestasjon.

Clayton slo ut 72 og 121 for å etablere en 2-1-ledelse tidlig i finalen, men «Bully Boy» kom tilbake med en fantastisk fire-legs serie og tok kommandoen.

Smith bommet først på dobbel 12 for en ni-darter og tok det fjerde leget med en 10d-arter, før han landet seks perfekte dart i det neste da en 12-darter tok ham videre, før han tok de to neste – inkludert en 100-sjekk ut – og ledet dermed 5-2.

Jonny Clayto kunne ikke stoppe Michael Smith fra å ta sin andre Premier League seier på rad. Foto: Jean-Marc Wiesner/dpa via AP

Clayton straffet en bom på dobbel fra Smith og slo tilbake i den åttende omgangen, men Smith sikret sin andre strake triumf i den neste omgangen på dobbel 13.

Smith avsluttet finalen med sesongens beste gjennomsnitt på 110.05, og åpnet opp en seks-poengs ledelse over Clayton og Aspinall på ligatabellen.

Claytons vei til finalen brakte ham tilbake blant de fire beste i kampen om sluttspillplassene, da han slo Peter Wright og Chris Dobey.

Van Gerwen avsluttet en rekke på fem strake tap mot Gerwyn Price med en suveren 6-2-seier i en kvartfinale av høy kvalitet, der begge spillerne hadde et snitt på over 103 og nederlenderen satte seks doble på ti forsøk.

Nederlag i kvartfinalene for både Wright og Dimitri Van den Bergh så deres fra før svake håp om å kunne kvalifisere seg til sluttspillet bli knust, da begge ga fra seg en 2-0-ledelse og tapte for henholdsvis Clayton og Dobey.

Til tross for sin andre 170-avslutning i Premier League-sesongen, kan Dobey heller ikke nå Play-Offs i sin debutsesong, da han ligger 10 poeng bak topp fire med to ligakvelder igjen, og Clayton og Aspinall sikre på å møtes på dag16 i Aberdeen.

Tabellen etter dag 14 i Premier League. Foto: PDC

Premier League showet drar til Utilita Arena, Sheffield torsdag 11. mai for dag 15.

Van Gerwen møter Smith i nok en reprise av VM-finalen, mens Price møter Aspinall.

Dobey møter Wright og Clayton møter Van den Bergh.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.