Nathan Aspinall feiret sin første seier i årets Cazoo Premier League på torsdag, og avsluttet med det Gerwyn Price sin dominans under runde 12 i Rotterdam.

Aspinall reiste til Nederland etter å ha tapt kvartfinalen mot Peter Wright i Brighton forrige uke, men han slo tilbake med bravur og klatret med seieren opp til tredjeplass på tabellen.

Stockport-stjernen sparket i gang runden med å knuse Michael van Gerwens håp om en drømmehjemkomst foran 11 000 tilskuere, da han slo ut den nederlandske superstjernen.

Aspinall gikk deretter videre til sin første finale siden andre runde i Cardiff, med et gjennomsnitt på over 99 mot Dimitri Van Bergh, for så å møte en formsterk Price.

Aspinall startet veldig bra med en suveren 124-kombinasjon i sin dobbel ut, men Price svarte i typisk trassig stil og tok ut en 140-sjekk i leg tre, og tok med det initiativet.

Aspinall svarte imidlertid med strålende tre legs på rad for å etablere en 4-2-ledelse.

Price reduserte Aspinalls ledelse med en komfortabelt checkout i det syvende leget, men Aspinall lot seg ikke skremme og holdt seg foran helt til seieren var i boks.

– Forrige uke gjorde virkelig vondt, så å komme tilbake som jeg har gjort i kveld, det er jeg veldig stolt av, sa Aspinall, som er den sjette individuelle vinneren i årets Premier League.

– Jeg har jobbet så hardt. Jeg har endret noe for å prøve å finne det jeg trengte for å holde meg rolig i enkelte situasjoner, og alt fungerte i kveld.

Aspinall roste atmosfæren i Rotterdam.

– Den første kampen mot Michael – jeg har aldri opplevd en slik atmosfære før! Jeg er bare så veldig glad for å endelig få en seier og komme meg tilbake til topp fire på tabellen.

«The Asp» mener litt tid vekk fra dart og noen rolige dager med familien, var nøkkelen til seieren.

– Jeg har alltid hatt troen på at jeg kan vinne turneringer i Premier League, men etter forrige uke trodde jeg ikke at jeg ville være i stand til å gå tilbake på scenen. Så dårlig følte jeg meg.

– Jeg tilbrakte imidlertid kvalitetstid med familien i helgen. Jeg tok en liten pause fra dart, fokuserte, og kom hit med en ny holdning og jeg har vunnet. Jeg er så stolt av meg selv, sa en svært glad Aspinall.

Det går mot en spennende avslutning av Premier league darts for 2023

Price ble nektet sin femte seier i 2023 i torsdagens runde, men waliseren sikret seg tre verdifulle poeng og klatret til topps på tabellen på bekostning av Van Gerwen.

«The Iceman» startet sin Rotterdam-kampanje med en comebackseier mot verdensmester Michael Smith, da han vant fem strake omganger fra 3-1 til seier med et snitt på 102 poeng.

Price produserte deretter et nytt toppsnitt og knuste sin VM-partner Jonny Clayton i semifinalen med 6-1.

Semifinalistene Van den Bergh og Clayton forlot Rotterdam med to poeng hver, takket være kvartfinaleseire mot henholdsvis Peter Wright og Chris Dobey.

Van den Bergh avsluttet en rekke på fire strake kvartfinalenederlag med en 6-3-seier mot Wright, som gjorde at han gikk forbi Dobey og tok sjetteplassen.

Masters-mesteren Dobey tapte 6-4 for en klinisk Clayton i kveldens åpningskamp, hvor waliseren landet tre tonn-pluss avslutninger og hadde et gjennomsnitt på nesten 101, for å avslutte en kvalitetsoppvisning.

Cazoo Premier League-turnéen drar til Leeds neste torsdag, hvor ligaleder Price tar imot Clayton i en ren walisisk affære under omgang 13.

Van Gerwen begynner sitt forsøk på å vinne for fjerde gang i 2023 mot Wright, Aspinall møter Van den Bergh, mens Smith og Dobey møtes under kveldens åpningskamp.

Du kan se høydepunktene fra runde 12 i Rotterdam her:
 

Kjøp Christopher Caldwells «Betraktninger over revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» fra Document Forlag her.

 

Kjøp Douglas Murrays bok «Europas underlige død» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.