Mye har skjedd i dart-verdenen siden ifjor. Først og fremst har tenåringen Luke Littler satt dart på kartet hos folk som også normalt sett ikke har brydd seg om dart.

Littler kom inn på verdensscenen med et brak, da han ble nummer to i årets VM. Der ble han kun slått i finalen av fjorårets beste darter, Luke Humphries.

På grunn av den prestasjonen, fikk han tildelt en premier league plass, og har også gjort det veldig bra i PDC-turneringene, og sågar vunnet et par av dem.

I UK open måtte han imidlertid se seg slått av australske Damon Heta i kvartfinalen.

Dimitri Van den Bergh derimot, knuste Luke Humphries håp om å vinne fire PDC-ranking-titler på rad da han forbløffende vant UK Open-finalen.

Humphries ønsket å legge trofeet til Grand Slam of Darts- og Players Championship-titlene han vant i slutten av 2023 og Alexandra Palace-tittelen han vant i januar i år – og hadde to matchdarter etter å ha kjempet seg tilbake etter å ha ligget under 7-2 og 10-8.

Verdenseneren var imidlertid uberegnelig på dobbel 16 og dobbel 8, og Van den Bergh vant til slutt 11-10 etter å ha kastet bort seks matchdarter, og sikret seg med det sin andre store PDC-tittel.

Premier League Darts: Man er ikke verdensmester uten grunn

Belgierens 8-4-ledelse, som ble sikret takket være en majestetisk 130 mot kastet, da han satte to trippel 20-er og en dobbel femmer, forsvant da Humphries utlignet til 8-8, før Van den Bergh vant de to neste omgangene og var ett steg unna seier.

Humphries hentet seg inn igjen da Van den Bergh vaklet, men Dream Maker utnyttet Cool Hands bommer og brøt motstanderens seiersrekke i ranking turneringer.

– Luke viste igjen hvorfor han er verdensmester. Det var et øyeblikk da det sto 10-8, og jeg tenkte ‘jeg er en leg unna, jeg kan vinne dette’, og jeg mistet det, men plutselig snudde det, sa Van den Bergh.

Belgieren dedikerte seieren til sin døde bestefar.

– Bestefaren min døde for to år siden, og dette er min første store seier siden da. Dette er gull, og det er for ham. Du vinner noen ganger, du taper noen ganger, du må grave dypt og fortsette å prøve.

Littlers håp om å gjøre UK Open til sin første store PDC-tittel, ble brutalt slukket da han tapte 10-8 for Heta i en kvartfinale av ypperste kvalitet.

Heta hadde et snitt på 106 og Littler 104, og Heta sikret seieren på dobbel 16 i dnt 18. omgangen etter at Littler bommet med to dartpiler på dobbel 10.

Humphries og Littler skal nå forsøke å revansjere seg i Premier League-kveld nummer seks i Brighton på torsdag.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.