Luke Littler vant igjen i Belgia, og han gjorde det på en perfekt måte.

Tenåringen satte nemlig inn en ni-darter i finalen mot britiske Rob Cross.

Veien dit var imidlertid ikke udramatisk for den 17 år gamle engelske dart-yndlingen.

I semifinalen mot tyske Ricardo Pietreczko, som Littler vant 7-3, ble han rett etter seieren konfrontert av en rasende Pietreczko, som gikk helt opp i ansiktet på Littler og tydelig sa et eller annet som ikke var av det pene slaget.

Littler så tydelig overrumplet ut, men avfeide det hele, og lo det bort.

Pietreczko gikk senere ut på Instagram og skrev der at Littler var arrogant. Det spekuleres i at det som kan ha irritert tyskeren, var Littlers forsøk på å avslutte en leg med trippel 18, dobbel top og bull.

Pietreczko føler seg nok bedre enn at han kan bli utsatt for slike «eksperiment».

Littler skrev i sin Facebook-gruppe at han ikke forsto hva tyskeren sa eller hva som var problemet hans.

Document er tilbake med dart – UK Open med overraskende vinner

I den andre runden ble Littler også utsatt for en mer eller mindre bisarr hendelse. Da møtte han polske Krzysztof Ratajski, som Littler til sin store overraskelse så drikke fra hans vannflaske, ikke bare én, men to ganger.

Littler skjønte at dette var en måte å få ham satt ut på, men den rolige og avbalanserte tenåringen tømte bare vannet ut på gulvet og fortsatte spillet.

Sett bort fra dette hadde turneringen mye dramatikk, hvor det ene store navnet etter det andre falt fra.

Littler hadde en hard kamp i første runde mot portugisiske Jose de Souza som han så vidt vant 6-5. Han slo så Ratajski 6-3, før han revansjerte seg mot australske Damon Heta med de samme sifrene.

I kvartfinalen var Littler på sitt beste, og knuste nederlandske Jermaine Wattimena 6-2, før kampen mot tyskeren Ricardo Pietreczko i semifinalen, som nevnt, og til slutt Cross, som han slo 8-7 i en spennende finale.

I den ellevte omgangen klinte Littler til med en ni-darter, noe han hadde vært nær ved å gjøre ved et par tidligere anledninger. Også Cross fikk Littler revansje mot, etter å ha tapt for ham ti dager før i Premier League.

Luke Littler er nummer tre i Premier League, som går av stabelen i Nottingham på torsdag.

 

 

Kjøp bøker fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.