Luke Humphries (28) slo sensasjonsgutten Luke Littler (16) 7-4 i finalen i dart-VM onsdag og ble mester for første gang.

Humphries falt om i tårer etter å ha truffet dobbel åtte for å vinne den helengelske finalen.

– Jeg kan ikke sette ord på hvor deilig dette er. Jeg tenkte hele veien at jeg måtte vinne denne kampen, for han (Littler) kommer til å dominere dart i årene som kommer, sa Humphries i seiersintervjuet.

16 år gamle Littler har skapt store overskrifter i årets VM. I 2023 vant han både ungdoms-VM og junior-VM, og onsdag ble han tidenes yngste VM-finalist.

Der møtte han 28 år gamle Luke «Cool Hand» Humphries, som stoppet ungguttens eventyrferd i London. Med god presisjon avgjorde han finalen. Med finaledeltakelsen var Humphries sikret å bli ny verdensener.

– Jeg kan ikke be om mer, sa han.

Utrolig

Luke «The Nuke» Littler kjempet hardt, men måtte gi tapt. Han har uansett tatt seg opp blant de aller beste spillerne i verden.

– Det har vært helt utrolig. Det eneste negative er at jeg tapte for mange game da jeg hadde overtaket. Alle kampene har vært gode, sa Littler.

Dermed ble han ikke historisk som tidenes yngste verdensmester. Den rekorden vil fortsatt nederlandske Michael van Gerwen inneha. Han var 24 år da han vant VM-tittelen i 2014.

Littler har imidlertid mange år på seg til å ta den rekorden om han fortsetter storspillet han har vist i årets mesterskap i Alexandra Palace i hovedstaden.

Millionpremie

Littler har slått flere store stjerner på veien til finale. I tirsdagens semifinale ble tidligere verdensmester Rob Cross knust 6-2.

Humphries kom inn til årets VM som en av de største favorittene. I finalen var han spesielt sterk på 180-utganger, som er den høyeste scoren du kan få på én runde.

Med finaleseieren kommer 6,5 millioner kroner i premie. Finaletaper Little får med seg 2,6 millioner kroner.

Jevnt

Littler slet stort i starten og ga Humphries muligheten til å stikke fra. Den sjansen tok sistnevnte vare på og tok ledelsen 2-0 i sett. Littler var tydelig frustrert. Tirsdag startet han også svakt mot Cross, men løftet deretter spillet stort.

Den samme vendingen kom også onsdag. 16-åringen lå under 0-2 i game i annet sett, men vendte til 3-2-seier. Deretter vant han to strake sett og tok ledelsen 3-2. I etterkant gikk han opp i 4-2, men deretter våknet Humphries. 28-åringen tok fire sett på rappen og hadde muligheten til å avgjøre på 6-4.

Det gjorde han og kunne strekke armene i været for seier.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.