Michael Smith rykket opp til tredjeplass på Cazoo Premier League-tabellen med en 6-4-seier over Gerwyn Price under dag 13 på First Direct Arena i Leeds.

Price forblir på topp med en ledelse på fire poeng over regjerende mester Michael van Gerwen, som tapte i kvartfinalen.

Michael Smith økte håpet om å nå Cazoo Premier League-sluttspillet etter å ha beseiret ligalederen Gerywn Price.

Smith booket sin plass i avgjørelsen på First Direct Arena takket være en 6-1-seier over Chris Dobey i kvartfinalen etterfulgt av en 6-2-seier over Peter Wright i semifinalen.

Price, som allerede hadde sikret seg fire triumfer så langt i årets Premier League, hadde imidlertid ikke noe svar på St Helens-spilleren i finalen, og tapte 6-4 i en heseblesende kamp.

Seieren tok verdensmester Smith opp på tredjeplass på tabellen med tre kvelder igjen før sluttspillet i O2 Arena den 25. mai, mens Price fortsatt er fire poeng foran Michael van Gerwen på førsteplass.

Smith startet kvelden med en plassering like utenfor topp fire, men en rungende seier over Dobey gjorde at han tok seg inn blant de fire siste i kveldens første kamp.

Den regjerende Premier League-mesteren Van Gerwen led deretter et sjokktap for Peter Wright, da den to ganger verdensmesteren straffet den svake nederlenderen og sikret seg en 6-3-triumf.

Det var bare Wrights femte seier i Premier League så langt i år, men 53-åringen hadde lite å stille opp mot Smith da de møttes i semifinalen og hans skjebne ble beseglet da «Bully Boy» avsluttet fantastiske 164, og sikret dermed finaleplass.

I den andre halvdelen av trekningen overvant Price landsmannen Jonny Clayton i det walisiske kvartfinaleoppgjøret med en ensidig 6-2-seier for å sette opp en gjentakelse av forrige ukes finale mot Nathan Aspinall.

Aspinall, som hadde vunnet sin første kveldsseier i Rotterdam, hadde startet kvelden med en nervøs 6-4-seier over Dimitri Van den Bergh, og fikk det tøft mot en gjenoppstått Price i kvartfinalen.

Det var noen lyspunkter for ham, men til slutt holdt «The Iceman» hodet kaldt, til tross for at publikum som vanlig var mot ham, og vant 6-3.

Se høydepunktene fra Leeds her:




Smith hadde en knallstart, og tok ledelsen 2-0, før Price reduserte til 2-1. Men «Bully Boy» hadde overtaket på slutten og tok ut 42 i den tiende omgangen og sikret dermed sin andre triumf for året.

Smith hadde ingen illusjoner om hva seieren over Price betydde for sjansene hans til å kvalifisere seg til sluttspillet.

– Dette var en stor kveld for meg, sa Smith.

– Hvis jeg hadde tapt for Chris Dobey, tror jeg sjansene mine for topp fire ville vært dystre.

Han kunne fortelle om familiære forventninger.

– Før jeg dro hjemmefra, satte sønnen min meg under press. Han sa:

– Hvis du blir slått, kvalifiserer du deg ikke. Jeg visste da jeg kom hit at det var en stor greie for meg.

Smith synes det er merkelig at han presterer på denne måten.

– Det virker som om jeg bare gjør det når jeg trenger det, ikke når jeg må. Det er en ny læringskurve, og jeg er sikker på at jeg kommer over det, sa han til Sky Sports.

Premier League drar til Manchesters AO Arena torsdag 4. mai for dag 14, med ytterligere to kvelder før sluttspillet på O2 Arena i London 25. mai.

Kvelden åpner med Wright mot Clayton, etterfulgt av Dobey og Van den Bergh mot hverandre. Smith møter deretter Aspinall etterfulgt av tungvektskampen mellom Price og Van Gerwen.
Wright eller Clayton møter Dobey eller Van den Bergh i semifinalen, mens Smith eller Aspinall møter enten Price eller Van Gerwen i den andre semifinalen.

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.