Transvestitten Lia Thomas har konkurrert i kvinneklassen i svømming. Det er det nå slutt på. Foto. AP Photo/John Bazemore

Det internasjonale svømmeforbundet har bestemt at mannlige transvestitter ikke lenger kan konkurrere mot kvinner. Også kvinne-rugby er nå stengt for transvestitter.

Nå blir det vanskeligere for «tidligere menn» å konkurrere mot (og vinne over) kvinner i idretten, i hvert fall i svømming.

Daily Mail rapporterer.

I henhold til de nye reglene som er innført, må en mann som hevder å være kvinne ha fullført sin såkalte kjønnsendring senest ved en alder av 12 år. Ellers har han (hen?) ikke lov til å konkurrere på kvinnesiden, skriver avisen.

De svømmende transvestittene må også kunne dokumentere at de kontinuerlig demper sitt testosteronnivå, gjennom riktig medisinsk behandling.

Det betyr blant annet at den amerikanske svømmeren Lia Thomas, som har fått en viss medieoppmerksomhet i sin idrett, ikke får lov til å konkurrere mot kvinner i internasjonale konkurranser før OL.

Men det betyr ikke at slike som Lia Thomas hindres i å konkurrere. For det opprettes nå i stedet en egen «åpen klasse» der transvestitter kan konkurrere mot hverandre i internasjonale svømmekonkurranser.

Her kåres dermed beste transvestitt i svømming.

Det internasjonale svømmeforbundets beslutning kommer etter at Den internasjonale olympiske komité fastslo at det er opp til de enkelte idrettsforbundene å innføre regler om transvestitter.

Aftonbladet skriver tirsdag morgen at transkvinner også blir utestengt fra internasjonalt spill i Rugby League – en variant av rugby som hovedsakelig er populær i Storbritannia, Australia, New Zealand og Frankrike.

IRL, den internasjonale føderasjonen for sporten, sier den vil avduke nye retningslinjer neste år, men at transkvinner vil bli utestengt fra gambling til da.

Føderasjonen følger dermed i fotsporene til det internasjonale svømmeforbundet Fina.

Forbundet sier at de har hørt på alle parter, men må ta et spesielt hensyn til risikoen i en fysisk tett og hard sport som rugby.

Les også: 

Kronikk i NBC sammenligner Lia Thomas med legenden Jackie Robinson

Ny bok, denne bør leses, bestill i dag:

 

En viktig nyhet fra Kent Andersen:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

 

Bestill også denne:

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

 

Vi setter stor pris på et bidrag til vårt arbeid, bruk Vipps eller konto:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.