Det internasjonale friidrettsforbundet World Athletics har annonsert sin nye policy for transkjønnede idrettsutøvere. Menn får ikke lenger lov til å konkurrere i kvinneklassen.

Er dette nok et tegn på at transaktivistene møter større motstand? Man får jo håpe.

Spiked skriver om saken.

As of next month, athletes who have been through male puberty will no longer be eligible to compete in women’s events.

Sharron Davies vant sølvmedalje i svømming i OL i 1980. Hun mener vedtaket burde kommet for flere år siden. Davies har lenge vært en forkjemper for kvinneidrett uten mannlige deltagere.

– I’ve been campaigning on this for over five years now. Allowing trans athletes to compete in women’s sports was always the wrong decision.

Hun sammenligner dette med den østtyske dopingskandalen som ødela hennes muligheter for å vinne gull på 1980-tallet. Dopingen besto ofte av steroider og mannlige hormoner, som førte til at kvinnelige utøvere gjennomgikk en slags etterligning av mannlig pubertet.

Men reelle menn i kvinneidrett er verre, sier Davies.

– Even then, the advantage the East German women had is smaller than the advantage trans athletes have today.

Den internasjonale olympiske komité (IOC) har sviktet totalt i dette spørsmålet, mener Davies. Det samme kan man si om Norges idrettsforbund (NIF).

World Rugby var det første internasjonale idrettsforbundet som kom med retningslinjer for å beskytte sine kvinnelige idrettsutøvere. Det var åpenbart en avgjørelse basert på sikkerhet.

World Athletics fokuserer på sikkerhet, deretter rettferdighet. Inkludering fungerer kun hvis sikkerhet og rettferdighet bevares.

Davies har blitt utsatt for massive angrep på grunn av sitt engasjement for rettighetene til kvinnelige idrettsutøvere.

– We should have been able to have a respectful discussion about this, but we simply weren’t allowed to.

– I was called every name under the sun. At every opportunity, I was harrassed by activists from every possible direction.

Davies er en heltinne, etter min mening. Å stå opp mot transaktivistene koster noe. Og World Athletics viser vei ut av galskapen.

Så får vi bare håpe at flere følger etter president Sebastian Coe og ledelsen i World Athletics. Vedtaket om de nye reglene gjelder fra kommende månedsskifte.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.