Joe Biden lover å kjempe imot et nylig vedtatt forbud mot abortpiller. Samtidig foreslår han en lov som vil gjøre det ulovlig å nekte menn å delta i kvinneidrett. Biden virker helt forvirret når det gjelder kvinners rettigheter.

En dommer besluttet fredag at abortpillen mifepriston skal bli ulovlig i hele USA. President Joe Biden skal kjempe mot forbudet.

– Å forby denne pillen er et uhørt skritt mot å ta bort grunnleggende rettigheter fra kvinner. Min administrasjon skal kjempe mot dette, sa Biden. (NTB)

Samtidig foreslår Biden-regimet å forby skoler og universiteter i hele USA å nekte transpersoner å delta i sport som svarer til deres selvvalgte kjønnsidentitet.

I praksis betyr dette at Biden vil forby skoler og universiteter å holde menn ute av kvinneidretten, for det er i slike tilfeller denne transgalskapen skaper problemer. Få eller ingen kvinner, selv ikke de som later som de er menn, ønsker å delta i fysisk konkurranse med biologiske menn.

Menn stenges endelig ute fra friidrett for kvinner

Forslaget er et politisk motangrep mot en bølge av republikansk-ledede stater som har forsøkt å forby menn fra å konkurrere i kvinneidrett på skolene. Minst 16 delstater har vedtatt slike lover, og flere er på vei, skriver Reuters.

Under the Education Department’s proposed rule, no school or college that receives federal funding would be allowed to impose a “one-size-fits-all” policy that categorically bans trans students from playing on sports teams consistent with their gender identity. Such policies would be considered a violation of Title IX.

“Every student should be able to have the full experience of attending school in America, including participating in athletics, free from discrimination,” said Miguel Cardona, Biden’s education secretary, in a statement.

Cardona virker ikke særlig opptatt av jentene som dermed må konkurrere med fysisk overlegne menn, noe som kan ha store konsekvenser for deres muligheter til å få tilbud om høyere utdannelse gjennom sportsstipender.

Det er med andre ord både et angrep på jenter og kvinners rettigheter, og det er jenter fra arbeiderklassen og lavinntektsfamilier som vil rammes hardest. Det er slik Demokratenes politikk har utviklet seg: Arbeidere og vanlige folk har blitt uinteressante sammenlignet med «sårbare» minoriteter.

300.000 elever ved amerikanske high schools identifiserer seg som transkjønnede. Dog er det under 15 prosent av disse som driver med idrett, men det utgjør da uansett opp mot 45.000 elever.

Transaktivistene er ikke fornøyde, siden de mener lovforslaget ikke går langt nok, ifølge The Guardian.

“The proposed rule helps clarify that these blanket bans on transgender athletes are in violation of Title IX and is a really positive development,” Scott Skinner-Thompson, a supporter of transgender rights and associate professor at the University of Colorado Law School, told the Washington Post. But he said the provisions allowing for discrimination were “deeply troubling”.

Det transaktivistene ikke kan tåle er at lovforslaget inneholder visse begrensninger, som at det fortsatt er mulig å nekte menn adgang til kvinneidrett hvis dette medfører risiko for skade for kvinnene, eller hvis det medfører åpenbar urettferdighet.

Men transaktivister er som kjent svært lite interesserte i kvinners rettigheter.

Torsdagens forslag fra Biden-regimet kom samme dag som U.S. Supreme Court nektet å la delstaten West Virginia å praktisere en lov som forbyr gutter å delta i jenteidrett ved offentlige skoler. Selve saken dreide seg om en 12 år gammel gutt som later som han er en jente under navnet Becky Pepper-Jackson.

To konservative dommere, Samuel Alito and Clarence Thomas, uttrykte sin dissens offentlig.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.