En transkjønnet sydkoreansk syklist bruker sin seier i en sykkelkonkurranse for kvinner som argument mot at biologiske menn konkurrerer i kvinneidrett.

Ikke stolt over å vinne

Den 37 år gamle Na Hwa-rin hadde en baktanke da han/hun meldte seg på  en sykkelturnering for kvinner som han gikk seirende ut av. Hensikten var å få i gang debatt om de fysiologiske fordelene transkjønnede biologiske menn har i forhold til biologiske kvinner.

– Jeg har ingen uavklarte følelser over å vinne, det er ikke det jeg vil. Mitt mål med å konkurrere var å skape kontrovers og å få ut min historie, sa Na og ba de biologiske kvinnene som tapte om unnskyldning.

– Jeg er ikke beæret. Jeg er ikke stolt av meg selv. Jeg tror andre transkjønnede idrettsutøvere har det på samme måte selv om de av egoistiske årsaker kanskje ikke vil innrømme det. Som biologisk mann er det ingen ære å hente i fysisk å utkonkurrere biologiske kvinner.

https://twitter.com/fem_mb/status/1677883340295135234?s=20

Na foreslår at transkjønnede idrettsutøvere alternativt kan konkurrere i en tredje kategori. At transkjønnede biologiske menn konkurrerer mot biologiske kvinner virker avskrekkende på kvinnelige idrettsutøvere.

– Heder og ære er det alle idrettsutøvere streber efter, men i dette er det ingen heder. Det burde ikke skje, sa Na.

Slår ring om kvinneidrettens integritet 

Na gjennomgikk kjønnsskifteoperasjon for et år siden og har fått feminiserende hormonbehandling siden 2008, men har lavere nivåer av kvinnelige hormoner enn normale kvinner. Na har tidligere vunnet flere sykkelløp for menn.

– Jeg har ønsket å være jente siden jeg var liten, men jeg tok ikke operasjonen før jeg hadde sikret meg økonomisk uavhengighet. Na driver en aspargesfarm. 

Na er muligens eneste transkjønnede idrettsutøver som offentlig beklager hvor lett en biologisk mann kan seire i fysisk konkurranse med biologiske kvinner og fremstår som en talsmann for kvinneidrettens integritet – om det skulle være noen som lytter.

 

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og/eller som e-bok!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok og/eller som e-bok!

Document bringer nyheter andre fortier. Støtt oss!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.