Miss Italia har forbudt biologiske menn fra å konkurrere i skjønnhetskonkurransen.

I et intervju med organisasjonens beskytter Patrizia Mirigliani, sa hun til «Radio Cusano» at deltagerne «skal være kvinner fra fødselen av». 

– Må være kvinne, ikke mann som oppfatter seg som kvinne

– I det siste har skjønnhetskonkurranser forsøkt å skape nyheter med som jeg ser det, litt absurde strategier, sa Miss Italias offisielle beskytter ifølge Il Primato Nazionale

– Fra starten av har det vært en forutsetning at konkurrentene må være født kvinne og ikke en mann som oppfatter seg som kvinne. Sannsynligvis fordi man allerede den gang forutså at skjønnhet kunne undergå modifikasjoner, eller at menn kunne bli kvinner.

Uttalelsen kommer noen uker etter at Miss Nederland kåret sin første transseksuelle «miss», Rikkie Valerie Kollé, til å representere landet sitt på Miss Universe 2023 i El Salvador.

I 2012 aksepterte Miss Universe transkjønnede deltagere og i 2018 deltok den første biologiske mann, Angela Ponce, i Miss Universe etter å ha blitt kåret til Frøken Spania.

– En mann med parykk er fremdeles en mann 

I 2019 ble Anita Green utestengt fra Miss USA-konkurransen. Green gikk til sak for brudd på loven mot kjønnsdiskriminering, men dommerne fastslo i 2022 det åpenbare: 

– En mann forblir en mann selv om han ikler seg parykk, gjennomgår brystforstørrelse og daglig tar kvinnelige hormoner. Å tvinge Miss USA til å akseptere transkonkurrenter ville krenke organisasjonens frihet til å uttrykke sin ideelle visjon om den amerikanske kvinne.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.