I Padova like vest for Venezia, fjernes navnene på ikke-biologiske «mødre» fra fødselsattester der par av samme kjønn er registrert som foreldre, hvilket ifølge Giorgia Melonis regjering er i tråd med gjeldende lov.

– Bare biologiske foreldre kan registreres

I juni anla advokat Valeria Sanzari sak for å få annullert 33 fødselsattester for barn født av par som «identifiserer» seg som lesbiske.

Disse parene var blitt kunstig befruktet i utlandet. Barna ble registrert i 2017 under Padovas venstreorienterte kommunestyre. Torsdag fikk 27 ikke-biologiske mødre navnene sine fjernet fra like mange fødselsattester, opplyser påtalemyndigheten i Padova til CNN.

Michela Leidi fortalte ifølge LGBTQ+ Nation at hun «gråt i ti dager» efter å ha mottatt et brev som informerte om at hun ville bli fjernet fra sin kvinnelige partners datters fødselsattest:

– Det var som om jeg ikke eksisterte.

I forrige måned sa minister Luca Ciriani at «i Italia kan ekteskap kun inngås mellom mann og kvinne og for barn kan bare biologiske foreldres efternavn registreres».

Barnet kan bare ha én mor

Padova er første italienske by som med tilbakevirkende kraft annullerer fødselsattester. Det forventes at andre deler av landet vil følge Padovas eksempel. Lesbiske par skal ha mottatt varsel om at barnet bare kan ha én mor i Milano, Firenze og Fiumicino, nær Roma.

Italia tillater ikke ekteskap mellom personer av samme kjønn, kun partnerskap. Foreldrestatus kan kun oppnås av biologiske foreldre eller gjennom adopsjon. Partnerskaps-«foreldre» må med andre ord gjennom en adopsjonsprosess for å kunne regne seg som juridisk mor eller far til partnerens biologiske barn, men for å hindre surrogatgraviditeter, noe som er forbudt i Italia, gis ikke full adopsjonsrett til par av samme kjønn. 

Kun biologisk mor eller far registreres

Når navnet på ikke-biologiske foreldre er fjernet fra et barns fødselsattest, vil de ikke lenger være autorisert til å utføre vanlige foreldreoppgaver som for eksempel å hente barn fra skolen uten tillatelse fra biologiske foreldre. Hvis den biologiske mor eller far skulle dø kan barna bli tatt fra dem.

Padovas fjerning av ikke-biologiske mødre fra fødselsattester kom efter at Melonis regjering tidligere iår vedtok at kun den biologiske mor eller far skal registreres i et likekjønnet forhold.

Ta også en titt på denne saken:

Biologiske menn forbys å konkurrere om tittelen «Miss Italia»

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.