USAs første åpent transkjønnede føderale tjenestemann Rachel Levine, er av USA Today kåret til en av USAs «Årets kvinner».

– At Rachel Levine er kåret av USA Today til en av årets kvinner er en anerkjennelse av alle kvinner i landet som har gjort en fremragende innsats, skrev USA Today om nominasjonen. 

Øvrige nominerte inkluderer visepresident Kamala Harris og Melinda Gates, Bill Gates’ tidligere kone.

USA Today blir hyllet for å trekke frem Levine, men hyllesten er ikke unison.

Mye av kritikken går på hens beslutninger under pandemien mens hen fungerte som helseminister i Pennsylvania.

Levine skal ha implementert retningslinjer som krevde at sykehjem i Pennsylvania skulle akseptere covid-positive pasienter utskrevet fra sykehus – et grep kritikere hevder direkte bidro til mer enn 13 200 koronadødsfall på sykehjem i staten.

Ikke lenge etter at disse retningslinjene var implementert skal Levine ha fått hentet ut sin egen mor fra pleiehjem.

Data om dødsfall på sykehjem i Pennsylvania manglet ofte og var ufullstendige, og Levine ga motstridende svar når hen ble presset på saken.

– I Pennsylvania rammet pandemien eldre mennesker på sykehjem uforholdsmessig hardt sammenlignet med andre stater. Dette skyldes delvis dårlige beslutninger og tilsyn fra Dr. Levine og Wolf-administrasjonen, sa Pennsylvanias republikanske senator Pat Toomey da han stemte mot Levines toppjobb i det amerikanske helsedepartementet. 

– Dessuten var den utvidede økonomiske nedstengningen Levine sto for overdreven, vilkårlig og har medført langsommere normalisering. 

Babylon Bee har sin egen vri på saken:

 

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.