Det neste som skal ofres på klimaets alter er kjæledyrene. De spiser for mye og forskning tilskriver dem et betydelig ansvar for klimakrisen. Alternativet til å kvitte seg med hunden eller katten, er å mate den med laboratoriefremstilte larver.

Ifølge en studie tilsvarer det årlige klimaavtrykket bare fra USAs hunder og katter 64 millioner tonn karbondioksid eller omtrent det samme som 13,6 millioner biler på veiene. Om de pelskledde slo seg sammen i en egen stat, ville den rangeres på femteplass i globalt kjøttforbruk bak Kina, USA, Brasil og Russland ifølge UCLA-professor og forfatter av studien, Gregory Okin.

CNN har i en egen artikkel tatt opp klimaproblemet kjæledyrene representerer og gir oss gode råd om hvordan vi kan redusere deres «karbonpoteavtrykk».

Istedenfor kjøttbasert fôr som ifølge CNN akselererer klimaendringene, rådes vi til å mate hunden med «insektbasert» fôr. Avføringen bør plukkes opp med biologisk nedbrytbare bæsjeposer og kastes i toalettet.

– Om du har som mål å minimere hundens påvirkning på klodens klima, bør du vurdere mindre raser eller arter. En chihuahuas karbonavtrykk vil for eksempel være mye mindre enn en sanktbernhardshunds.

Katter er rovdyr og må spise kjøtt, men som katteeier bør du gå bort fra kattesand som inneholder leire. 

Det beste er dog om du overhodet ikke holder deg med hund eller katt. Må du absolutt ha et kjæledyr bør det være et som gir mindre karbonavtrykk – og her er det rike valgmuligheter: Krypdyr, fugler, skilpadder, smågnagere og slanger nevnes.

Artikkelen gikk stort sett ubemerket hen inntil CNN promoterte den på sosiale medier.

 

 

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!


Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.