Babylon Bee er et kristenkonservativt satirisk nyhetsnettsted. Deres motto er «Fake news you can trust». 

Nettstedet ble lansert 1. mars 2016 av Adam Ford og det kan slå til både mot venstreorienterte og konservative: 

– Ikke bare for å fremkalle latter, men også for å gi grunn til refleksjon. 

På tampen av 2018 solgte Ford nettstedet til nuværende eier, Seth Michael Dillon. Den nye eieren har gjort Babylon Bee til et av de mest populære konservative nettstedene etter Fox News, med opptil 25 millioner brukere i måneden på det beste. 

Antall brukere er jevnt stigende. Menn står for tre fjerdedeler av trafikken. Aldersmessig er brukerne ganske jevnt fordelt, men det er en overvekt i aldersgruppene 25 til 34 og 55 pluss.

I mars dette år ble Babylon Bee midlertidig utestengt fra Twitter for å ha krenket deres standarder for hatefullt innhold da de utropte Rachel Levine – en fysiologisk mann som etter mer enn femti år erkjente seg som kvinne – til årets mann. Det skjedde som satire på at USA Today hadde plassert ham/henne/hen i kategorien Årets kvinner.

New York Times har stilt spørsmål om Babylon Bee bevisst sprer høyreorientert feilinformasjon under dekke av satire.

Ikke nok med det, Babylon Bee som i form kan ligne et hvilket som helst nyhetssted på nettet, er en rekke ganger blitt faktasjekket (sic!) for sine spøkefulle artikler. Det er også blitt tatt opp om satire bør merkes på Facebook. Bedre bekreftelse på at de rammer ømme punkter i visse politiske miljøer får vi faktisk no(t).

Dillon bemerket det en gang med et sitat fra Shakespeares King Lear: «Jesters do oft prove prophets» («Klovner viser seg ofte å være profeter»).

Nylig delte Seth Dillon en oversikt som viser at Babylon Bees satire lever opp til mottoet om å være ‘falske nyheter du kan stole på’. Deres satire har vist seg å være forbausende treffsikker: I mer enn 70 tilfeller har Babylon Bees satiriske artikler blitt til virkelighet med relativt høy profetisk presisjon.

Les årets aprilspøk fra Document:

Mark Zuckerberg ber media merke aprilspøk som aprilspøk

Biologisk mann kåret til «Årets kvinne» av USA Today

Ikke le av makten! Svensk myndighet advarer mot humor, ble møtt av motkampanje

 

Skaff antistoffer mot woke: Kjøp Roger Scrutons bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.