– Vi må skrive ting som er mer absurd enn virkeligheten faktisk er. Det er blitt veldig vanskelig, sier Babylon Bees sjefredaktør Kyle Mann i videoen «Don’t Cancel Comedy» (se filmen nedenfor).

En Bee-sketsj skildrer hvordan de sliter med å finne nytt materiale:

– John Kerry advarer om at krigen i Ukraina kan lede oppmerksomheten vekk fra klimaendringer, foreslår en.

– Går ikke, det er allerede skjedd, Kerry sa faktisk det, forklarer en annen. 

Magasinet Cosmo har en sykelig overvektig kvinne på forsiden som illustrasjon av helse og at en matteprofessor forteller oss at «to pluss to er fire» er et rasistisk utsagn, er andre ideer som ikke kan brukes som vitser. De er brukt opp av virkeligheten.

– At to pluss to er fire er «en kolonialistisk, hvit overherredømme-idé», forklarer Mann.

Venstresiden mangler humor

– Kristenkonservative pleide å være selvhøytidelige, sier Mann i «Don’t Cancel Comedy».
– Idag er det venstresiden som er selvhøytidelig. Det er ikke i stand til å le av seg selv.

Babylon Bee-skuespillerinnen Chandler Juliet er stolt over å flytte satiren til høyre:

– Venstresiden pleide å være anti-establishment, nu representerer de de etablerte. Vi er veldig glad for å lede satiren over på høyresiden.

I dag når Bee flere mennesker enn satiremagasinet The Onion. Etablissementet liker det ikke og setter faktisk såkalte «faktasjekkere» på Babylon Bee.

– Venstresiden liker ikke å bli gjort til latter og setter faktisk faktasjekkere på oss. Det gjør dem enda mere latterlig, sier Juliet. Det bekrefter at venstresidens virkelighet er blitt så absurd at de faktisk må hjelpe folk å skille dem selv fra satiren.

Snopes faktasjekket en Bee-artikkel om at Bernie Sanders ville samle gjenværende IS-medlemmer og la dem stemme, «Bernie Sanders Vows To Round Up Remaining ISIS Members, Allow Them To Vote».

Nylig suspenderte Twitter Babylon Bee for å ha tvitret en artikkel der de kåret Rachel Levine til «Babylon Bee’s Man of the Year».

Levine er en transvetitt, en biologisk mann som fremstår som kvinne. 

Twitter sier de vil slippe Babylon Bee tilbake på plattformen om de sletter tweeten, men det er Kyle Mann for stolt til:

– Twitter har mulighet til å selv å slette tweeten. De vil at vi skal ned på kne og «erkjenne» hatefull oppførsel. Vi kommer ikke til å gjøre det.

Falske nyheter du kan stole på

Babylon Bees motto er «Fake news you can trust». Eieren Seth Dillon delte nylig en oversikt som viser at Babylon Bees satire lever opp til mottoet om å være ‘falske nyheter du kan stole på’. De er forbausende treffsikker: I mer enn 70 tilfeller har Babylon Bees satiriske artikler blitt til virkelighet med relativt høy profetisk presisjon.
Les også:

Babylon Bee: Falske nyheter du kan stole på

Woke: Mannlig blod­giver (66) avvist fordi han ikke ville opplyse om han var gravid

Biologisk mann kåret til «Årets kvinne» av USA Today

 

 


Kjøp Sir Roger Scrutons bok «Svindlere, svermere og sjarlataner» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.