Twitter har sensurert The Babylon Bee på grunn av en tweet som refererte til Rachel Levine som mann. Tweeten hevdes å havne i kategorien ‘hatefulle ytringer’ og Babylon Bees konto ble låst i 12 timer med krav om at innlegget fjernes. Bee-sjef Seth Dillon har ikke tenkt å bøye seg.

Document har tidligere omtalt saken her.

Rachel Levine som gikk under navnet Richard før han tok skrittet og erklærte seg som kvinne i 2011, ble nylig kåret til «Woman Of The Year» av avisen USA Today. Den satiriske publikasjonen The Babylon Bee parodierte USA Todays kåring og erklærte at «The Babylon Bee’s Man Of The Year is Rachel Levine».

Den tweeten brøt med Twitters retningslinjer om «hatefulle ytringer», noe som førte til 12 timers låsing av Babylon Bees Twitter-konto.

– Jeg har nettopp mottatt melding om at vi er blitt utestengt fra kontoen vår for ‘hatefull ytring’ og brudd på Twitter Regler, meldte Twitters Seth Dillon.

I en påfølgende Tweet forklarte Dillon at Twitter ikke ville låse opp kontoen før den aktuelle tweeten er slettet, noe Dillon sier ikke vil skje.

– Vi blir fortalt at kontoen vil bli gjenopprettet etter 12 timer, men nedtellingen vil ikke begynne før vi sletter tweeten.

Babylon Bee har vært et hyppig mål for sensur. Nettstedet anses som et kristenkonservativt orientert satirisk nyhetsnettsted som diskrediterer den liberale eliten. Også Facebook har ved en rekke anledninger gått hardt ut mot Babylon Bee og henvist til at morsomhetene deres bryter med deres standarder.

Les og del:

Biologisk mann kåret til «Årets kvinne» av USA Today

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.