Jim Banks (R) er utestengt fra Twitter. Bakgrunnen er at han brukte «feil» pronomen i sin omtale av USAs assisterende helseminister, Rachel Levine, melder NBC News.

Rachel er en biologisk mann som het Richard da han ble født, men som senere har valgt å identifisere seg som kvinne. I forrige uke ble Levine utnevnt til firestjernes admiral i U.S. Public Health Service Commissioned Corps (PHSCC). Den bisarre utnevnelsen av en transseksuell sivilist til firestjernes admiral fikk mange til å reagere.

Jim Banks representerer Republikanerne i Representantenes hus. Banks henviste til Levine som en mann da han omtalte utnevnelsen på Twitter. Den sosiale mediegiganten svarte med å stenge kontoen til Banks.

Banks, who represents the northeastern corner of the state, was responding to the news that Levine, HHS’ assistant secretary for health, had become the first woman to be become a four-star officer in the U.S. Public Health Service Commissioned Corps, saying the title of admiral and the honor were taken by a “man.”

Kommentaren bryter ifølge Twitter med selskapets retningslinjer om «hatefull opptreden», som forbyr bevisst «feilkjønning» av transseksuelle. Banks på sin side mener han har blitt utestengt fordi han sa noe som var fakta, og nekter å bøye seg.

Banks decried his suspension on his personal account, saying he was punished for “posting a statement of FACT.”

“I won’t back down,” Banks wrote. “I’ll be posting on my personal account for the time being.”

Levine på sin side er svært stolt over å bli den første transkjønnede som utnevnes til firestjernes offiser i USA.

«This is a momentous occasion, and I am honored to take this role for the impact I can make and for the historic nature of what it symbolizes,» Levine said in a speech at her swearing-in ceremony.

Kjøp «Politisk kitsch» av Alexander Grau her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.