Twitters sensur kommer til å omfatte mange flere enn Donald Trump, sier Twitter-sjef Jack Dorsey i et hemmelig videoopptak av en intern samtale som er offentliggjort av Project Veritas, som lenge har drevet kritisk undercover-journalistikk av Big Tech.

“We are focused on one account [@realDonaldTrump] right now, but this is going to be much bigger than just one account, and it’s going to go on for much longer than just this day, this week, and the next few weeks, and go on beyond the inauguration,” he said.

“So, the focus is certainly on this account [@realDonaldTrump] and how it ties to real world violence. But also, we need to think much longer term around how these dynamics play out over time. I don’t believe this is going away anytime soon.”

Dorsey said that political tensions are high in the United States.

“You know, the U.S. is extremely divided. Our platform is showing that every single day,” he said.

Dorsey tar også mål av seg til å styre den offentlige samtalen. Mot slutten av opptaket Project Veritas har offentliggjort, sier han at «vår rolle er å beskytte samtalens integritet og gjøre hva vi kan for å forvisse oss om at ingen blir skadet som følge av den».

Jack Dorsey erkjenner at Twitters fremgangsmåte kan splitte den offentlige samtalen, melder Fox News:

He did acknowledge, however, that taking such actions «fragment the public conversation», «divide us» and «limit the potential for clarification, redemption, and learning.» He also admitted that the power of his corporation in the «global public conversation» has set a «dangerous» precedent.

Project Veritas’ grunnlegger James O’Keefe har antydet at det vil komme flere avsløringer av Twitter.

Under Sean Hannitys talkshow hos Fox News torsdag kveld sa O’Keefe at det er viktig å avsløre Big Tech, og at mange på innsiden er opprørt over det som skjer.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.