Sakset/Fra hofta

Feminister brannbomber rådhuset i Trelew, Argentina. Foto: Politiet i provinsen Chubut.

Søndag 14. oktober gikk feminister i den argentinske byen Trelew til angrep med brannbomber og spraymaling mot byens rådhus og kirke, rapporterer flere argentinske medier. Forsøket på å skape frykt hos politiske motstandere med vold kan betegnes som terrorisme.

På andre dag av Argentinas nasjonale feministkongress i tiden 13.-15. oktober tok kvinnene fra konferansen ut på sin årlige og famøse marsj ned gjennom byens gater med plakater om legalisering av fosterfordrivelse. På grunn av en historikk for hærverk mot kirkebygg var ruten lagt utenom alle kirker. Av en håndfull titusen deltagere i demonstrasjonen skal så 5.000 ha brutt med den offisielle ruten, og styrtet inn mot sentrum, hvor de forsøkte å skade kirken og rådhuset mest mulig, til tross for at de bygningene var blitt gjerdet inn.

Argentinsk politi bekrefter via twitter at mistenkte har blitt filmet, mens de ulovlig har kjøpt bensin på flasker:

Bilder av feministene, idet de blir stanset av naboer og politi i å treffe kirken med sine brannbomber:

Selv om de kanskje ikke greide å sette fyr på kirken, kan man her i de første sekundene se brannmenn slukke en brann i det som ved hjelp av Google Streetview synes å være en alminnelig forretning:

Crux rapporterer om den årlige demonstrasjonen:

«Aborter din heteroseksualitet», «Kirke og stat, forskjellige greier», «død over machomannen er ingen metafor» og «lesbianiser deg selv» var blant slagordene de omtrent 50.000 kvinnene etterlot, som demonstrerte gjennom Trelew og spraymalet butikkvinduer, private hjem og kirker.

Ti skal ha blitt arrestert, men sluppet fri få timer senere.

Feministenes nasjonale kongress benekter å ha noe som helst med vandaliseringen og brannbombingen å gjøre, men postet på Twitter samme dag som angrepet en projeksjon av flammer på en kirke:

Angrepet kommer som ett i en rekke andre i kjølvannet av det argentinske senatets beslutning tidligere i august om å fastholde fosterets rett til liv.

At de som tyr til terror for å legalisere fosterfordrivelse, kaller seg feminister, kan virke spesielt underlig i Argentina, som i hvert fall ifølge venstreorienterte USA Today og BuzzFeed har et alvorlig problem med et grusomt høyt antall kvinner som blir drept hvert år av sine partnere.

Aciprensa – Los Andes –TN8 – Verdad en Liberdad

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.