Russlands utenriksminister Sergej Lavrov overrasket både Sikkerhetsrådets medlemmer og verdenspressen, da han i sin tale tirsdag kommenterte Tucker Carlsons avgang fra Fox News. Lavrov mente det ville svekke «rikdommen av synspunkter i det amerikanske informasjonsrommet».

“Perhaps it would be useful to consider how things are with freedom of speech in the United States. I have heard that Tucker Carlson has left Fox News. It’s curious news. What is this related to? One can only guess, but clearly the wealth of views in the American information space has suffered as a result.”

– Kanskje det ville vært nyttig å vurdere hvordan det står til med ytringsfriheten i USA. Jeg har hørt at Tucker Carlson har forlatt Fox News. Det er underlige nyheter. Hva er dette relatert til? Man kan bare gjette, men det er klart at rikdommen av synspunkter i det amerikanske informasjonsrommet har lidd som et resultat. (Inergency)

– Send Tucker til Moskva

Det ikke alltid så Fox- eller Tucker-vennlige nettstedet Politico kom tidligere i måneden med en oppfordring om at Tucker Carlson burde være rett mann for å forsøke å få frigitt den amerikanske journalisten Evan Gershkovich, som Russland har arrestert og siktet for spionasje.

To win release, Gershkovich needs a champion who has an affinity for Moscow, an operator who has rapport with Vladimir Putin, somebody who isn’t afraid of sticking his neck out, somebody who works for the same media mogul as Gershkovich.

That somebody is Fox News host Tucker Carlson.

For å slippe fri trenger Gershkovich en champion som har en affinitet til Moskva, en operatør som kan komme på bølgelengde med Vladimir Putin, en som ikke er redd for å stikke nakken ut, en som jobber for samme mediemogul som Gershkovich.

Denne noen er Fox News-vert Tucker Carlson. (Politico)

Forslaget ble ikke kommentert av Lavrov tirsdag, men det faktum at han i det hele tatt nevnte Tucker Carlson ved navn, kan også tolkes som en indirekte invitt. Russland følger med.

Boikott

Det har haglet med kritikk mot Lavrov og Russland under det to dager lange møtet i Sikkerhetsrådet, der Russland nå har formannskapet. Israels FN-ambassadør forlot tirsdagens møte, etter at Russland nektet å flytte den årlige Palestina-debatten til en annen dag.

– I dag er en av de helligste dagene i året for staten Israel, sa Gilad Erdan. Vi kom med en rekke forespørsler om å omrokkere dagens debatt, og beskrev den dype betydningen av dagen, men tragisk nok nektet dette rådet å endre sin holdning. (Times of Israel)

Times of Israel mener Russlands avslag om å flytte debatten til en annen dag var et indirekte svar på Israels stilling i konflikten med Ukraina. Debatten fant sted på innledningen til Israels 75 års-feiring, som også representerer en tragedie for andre:

På tirsdagens møte koblet de palestinske myndighetens utenriksminister, Riyad al-Maliki, som talte før Erdan, sesjonen til Israels 75. uavhengighetsdag, som begynner tirsdag kveld. Palestinere omtaler Israels opprettelse som Nakba, det arabiske ordet for katastrofe.

– 75 år senere fortsetter Nakba. Fornektelsen av våre rettigheter og fordrivelsen og erstatningen av vårt folk er fortsatt i gang, med ett mål forfulgt på høylys dag: annektering. Det er på tide å bringe Nakba til slutt, sa han. – Dette er den mest langvarige flyktningkrisen i verden, den mest langvarige fornektelsen av nasjonale kollektive og individuelle rettigheter i verden, den mest langvarige beskyttelseskrisen i verden,» sa han. – Så spørsmålet stiller seg selv – hvorfor pågår det fortsatt? (Times of Israel)

 

Send Tucker Carlson to Moscow (Politico)

Israel’s UN envoy walks out of Security Council to protest Memorial Day session (Times of Israel)

Støtt Document ved å kjøpe bøker fra Document Forlag!

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.