Aleksander Engevik er leder i Bjerke Venstre, og finner det passende å anklage forfatteren J.K. Rowling for å lene seg mot folkemord.

Dette er altså nivået vi opplever av norske politikere i et parti som tidligere beskrev seg som liberalt og delvis konservativt.

Engevik reagerer på at Astrid Meland forsvarer Rowling i en kommentar i VG. Hun er ikke transfobisk, ifølge Meland.

Rowling sier det på samme måte som undertegnede: Transer plager ikke meg. Det er transaktivistene som utgjør en ren pest for samfunnet.

Rowling ble et hatobjekt da hun påpekte at kun kvinner kan menstruere. Dette er å anse som folkemord, ifølge en lokalleder i Venstre.

I en utfyllende kommentar skriver Engevik:

Å forholde seg nøytral i «transdebatten» er ikke å forsøke å sammenligne begge sider for å vise at begge er like ille.

Den eneste måten å være nøytral på er ved å ikke delta i debatten.

Velger man å støtte Rowling har man valgt siden hvor folk vil begå folkemord.

Hvis man skal anklages for folkemord, så bør man i det minste ha utført en eller annen form for vold. Det er ingenting som tyder på at Rowling er skyldig i slike aktiviteter. Men vi vet at transaktivister gjerne tyr til vold, gjerne biologiske menn som angriper kvinner, eller voldtar dem og havner i kvinnefengsel etterpå fordi LGBTQ-galskapen har vunnet frem.

Nina Hjerpset-Østlie, som for øvrig tidligere har skrevet for Document og nå driver nettstedet Gjenstridig.no, reagerer sterkt på Facebook:

Har ordenes valør totalt mistet sin betydning på venstrekanten?

«Folkemorder» er således blitt lik «meningsmotstander». Trivialisering, much?

Slikt som Venstreleder Aleksander Engevik og meningsfeller holder på nå går faen ikke an og har ingen – burde i hvert fall ikke ha – plass i opplyste, siviliserte samfunn!

Det er ikke vanskelig å si seg enig med Hjerpset-Østlie her. Men Engevik ser ut til å svelge rått de grove løgnene transaktivister til stadighet kommer med: at det foregår en drapsbølge mot transer som minner om folkemord. Løgnen er så latterlig at den kun egner seg som ydmykelse, slik Orwell forutså.

Hva mener Venstre-leder Guri Melby om slike uttalelser? Vi har sendt en forespørsel om kommentar, men får nok ikke svar i dag, siden det er helligdag.

Vi vil legge inn et eventuelt svar i saken hvis det ankommer oss.

Engevik kan i mellomtiden ta seg en bolle. Dette er noe av det mest idiotiske jeg har sett fra en norsk politiker på lang tid, og her er konkurransen knallhard.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.