Astrid Meland har tenkt litt. Nå har man angrepet Sylvi Listhaug fra alle bauger og kanter og jaggu meg er ikke dama mer populær enn noensinne. Det må da være en ny vinkel vi ikke har tenkt på? Ah, selvfølgelig: Det er Sylvi Listhaug som hindrer at det strammes inn på asylpolitikken! Her må det skrives en kommentar i VG:

Politikerne baler med å vedta strengere flyktningpolitikk. Men egentlig er de enige. Hadde det ikke vært for kjeften til Sylvi Listhaug. For mange av oss som ønsker en strammere asylpolitikk er Sylvi Listhaug frustrerende. Vi har en statsråd som gjør sitt for å hindre at at egne innstrammingsforslag blir vedtatt.

astrrid.meland

Det er litt av en påstand. Det er kjeften til Listhaug som visstnok er det største hinderet. Hårsåre Hareide liker ikke måten hun snakker på. Det er retorikken om flyktningene som bryter med KrFs verdier. Altså –  man kan bare ikke si seg enig med FrP sånn uten videre for da er man jo ond selv også. Meland (bildet) sier at Sylvi trenger KrF og Venstre:

Det er ikke Frp-velgerne som skal vedta innstrammingene. Sylvi skal få dem gjennom Stortinget. Hun trenger KrF og Venstre. Upraktisk da, at KrFs leder Knut Arild Hareide denne uken sa at regjeringens retorikk om flyktninger bryter med partiets verdier.

Upraktisk? Aner vi ikke en viss skadefryd her, Meland? Det gjør egentlig ikke så mye at det blir vanskelig å få strammet inn på asylpolitikken hvis man bare får gitt Sylvi en på trynet? Mye lettere å si at alt er Sylvis feil istedet for Hareide og Grande som ikke vil spille ball?

Nå har jeg ikke sett noen egne asylinnstramningsforslag fra KrF, men jeg har moret meg storlig over Venstres 40 asylinnstramningsforslag. KrF skal ha sagt nei til tre av forslagene i regjeringens høringsnotat. Tre. Det må det da gå an å forhandle om uten å oppfinne hjulet på nytt som Venstre insisterte på. Norges befolkning klør seg i hodet over at man ikke bare hever sperregrensen med et par prosentpoeng så man hadde sluppet den uproposjonale makten som småpartiene i Norge nyter. 158 475 personer stemte på KrF ved siste Stortingsvalg (5,6 %). Venstre fikk enda færre: 148 275 stemmer (5,2 %). Men en slik endring ville kreve et flertall som er umulig så lenge de befinner seg i Stortingssalen…

Meland er ikke ferdig med å kviste Listhaug. Det endelige dolkestøtet er at hun bryter med sine egne verdier. Meland føler seg svært sikker på Listhaugs verdier.

Det logiske ville vært at Listhaug anerkjente flyktningenes mot og innsats for å skape en bedre fremtid. Samtidig kunne hun argumentert greit for at Norge dessverre ikke kan ta imot dem.

Det er tydelig at Meland ikke liker Listhaugs måte å kommunisere på, men dette er å overdrive. Listhaug er uhøflig, mener Meland.

Men det er noe med høflighet.

Listhaug sier hun er oppdratt til å snakke rett fra levra og ikke lyve. Jeg vet ikke hvilken oppdragelse de har på Sunnmøre, men jeg antar at man også der lærte at man skal prøve å unngå nedsettende ord. Eventuelt må det kunne gå an å dra noen hvite løgner for å bevare verdigheten.

Dette med høflighet kunne vært interessant i forbindelse med Venstres innstramningsforslag punkt 9: Styrke arbeidet med realitetsorientering av personer som har fått avslag.

Oi, vi ser fallgrubene dette kan medføre! Kunne du være så inderlig grei og snill og reise hjem igjen? Vi ville bli såååå takknemlige. Her, ta et stykke kake til!

Meland avslutter sitt innlegg med litt sunn og høflig selvpisking på alles vegne:

Mens vi ifølge Listhaug bærer nytende lykkejegerne rundt på gullstoler her oppe i godhetstyranniet. Som om det er oss det var mest synd på. Som om det var vi som var påført en stor urett. Mens det er verden som er dypt urettferdig.

Ja Meland, endelig er vi enige: Verden er dypt urettferdig.

VG

12523161_10153922270500127_3011326076281856249_n