Sveriges statsminister Ulf Kristersson.  Foto: AP Photo/Markus Schreiber

Sverige ønsker ikke å utlevere en mann i 50-årene til Tyrkia, til tross for at Tyrkia mistenker ham for medlemskap i en terrororganisasjon.

Tyrkia krever at Sverige skal utlevere en mann i 50-årene som mistenkes for å være del av en terrororganisasjon.

Men dette motsetter Sverige seg. Mannen er svensk statsborger og blir derfor ikke utlevert, har den svenske regjeringen besluttet.

NTB-TT melder om saken.

Men Tyrkia har fått medhold i enkelte andre krav.  Sverige har gått med på å utlevere en mann i 30-årene som er dømt for bedrageri i Tyrkia, og har vært varetektsfengslet i Sverige.

Mannen kom til Sverige fra Tyrkia i august i fjor, og den svenske høyesteretten har nå sagt at de ikke finner at noe er noe i veien for en utlevering.

Tyrkia har stilt en rekke krav for å godkjenne Sveriges søknad om Nato-medlemskap, og blant disse er utlevering av et antall personer.

Sverige avslag på utlevering av denne terror-anklagede 50-åringen kommer som nok et irritasjonsmoment for tyrkerne, etter at man fra før er rasende over at Sverige tillater brenning av Koranen, se sak under.

Lite tyder på at tyrkisk godkjennelse av svensk Nnato-medlemskap er nært forestående.

Les også: 

Tyrkia raser mot koran-dommen i Sverige: Sammenligner med Nazi-Tyskland

Bestill fra Document: 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.