Jeg heter Erling Marthinsen, og er journalist i Document. I tillegg deltar jeg på Doc-TV noen ganger.

Jeg er født i Bodø, men vokste opp på Østlandet. Barndommen besto så å si kun av idrett, nærmere bestemt fotball og ishockey. Utover dette spilte jeg gitar. Skolen ignorerte jeg stort sett, men jeg leste tonnevis av bøker.

Etter videregående tok jeg et års pause, men studerte samtidig økonomi på BI opp til mellomfagsnivå.

Deretter ble det noen år i Forsvaret, gikk befalskolen og ble offiser i infanteriet. Var også innom Luftforsvaret.

Tok videre utdannelse i historie og filosofi på NTNU i Trondheim.

Min yrkeserfaring er nokså variert. Jeg har blant annet jobbet som restaurantleder, industriarbeider, konduktør i NSB og profesjonell pokerspiller. Siden 2018 har jeg jobbet som skribent og journalist.

Jeg startet i Resett, hvor min romkamerat fra BSIS Helge Lurås ringte meg, etter anbefaling fra min studiekamerat Simen Sandelien. Det var en fin tid, men endte tragisk, da jeg mistet jobben i august 2020 fordi jag hadde lagt ut et bilde av en tempelridder på Facebook på et dårlig tidspunkt.

Heldigvis fant jeg kort tid etterpå en ny familie i det «kreative anarkiet» som utgjør Document. For meg har det vært en opplevelse, og særlig alle tilbakemeldingene fra lesere (og seere) motiverer meg. Dette inkluderer alle som kommer med saklig kritikk, ingen er perfekte og jeg beundrer Sokrates: Det eneste jeg vet, er at jeg ingenting vet.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.