Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg beklager på det sterkeste til de berørte journalistene, skriver FrPs listetopp i Oslo, Lars Petter Solås, på Facebook etter nachspielet på FPp-landsmøtet.

Den etter hvert meget omtalte hendelsen på et nachspiel på FrPs landsmøte fører nå til at hovedpersonen, Lars Petter Solås, rykker ut med sterke beklagelser for sin oppførsel.

Det handler om en klassisk party-sak der «fylla har skylda».

NTB melder om saken.

– Kjære familie, venner og bekjente. Jeg har dummet meg ut. Under landsmøtet lørdag 29. april drakk jeg altfor mye og mistet kontroll over meg selv. På et nachspiel oppførte jeg meg hensynsløst mot flere journalister. Flere aviser har omtalt hendelsene, skriver han.

Fremskrittspartiet skal ha startet arbeidet med å finne ut hva som skjedde på nachspielet.

– Vi gjennomfører samtaler med aktuelle personer for å belyse saken, skriver assisterende generalsekretær Helge Fossum i en tekstmelding til NTB.

men få tror det vil avdekkes noe særlig utover det som allerede er grundig dekket i mediene, nemlig en masse fyllerør på et nachspiel, med innslag av både mee-too og litt fysiske trusler.

– Fullstendig uakseptabelt

Solås selv har lite å bidra med i denne videre oppklaringen. Han skriver at episodene på landsmøtet er et stort, sort hull for ham.

– Oppførselen som har blitt beskrevet, er åpenbart fullstendig uakseptabel. Det er selvsagt ingen unnskyldning at alkoholen påvirker min dømmekraft her, og jeg vil ta ansvar for min oppførsel, skriver han.

Flere medier har skrevet at Solås under et nachspiel på landsmøtehotellet tok en journalist i skrittet, og at han truet og tok kvelertak på andre.

De involverte journalistene jobber i Dagbladet og Nettavisen. Dagbladet har besluttet å ikke anmelde saken, mens Nettavisen avventer FrPs behandling av saken.

Enkelte har lurt på hva disse journalistene egentlig gjorde på det aktuelle nachspielet, siden det ikke fremstår som noen naturlig arena for å bedrive politisk journalistikk.

Document har tidligere omtalt dette, se sak under.

Skuffet over seg selv

Det er nå startet en prosess i Fremskrittspartiet som potensielt kan ende med at Solås fratas medlemskapet i partiet. Han vil uansett beholde førsteplassen på listen til kommunevalget fordi fristen for å gjøre endringer er gått ut.

Solås skriver at han er skuffet over seg selv, og at han er fast bestemt på å rette opp sine feil.

– Unnskyld til alle som har gitt meg tillit som førstekandidat, både velgere og partivenner. Jeg har sviktet dere, og vil jobbe for å bygge opp tilliten igjen.

Også partileder Sylvi Listhaug har uttalt seg i saken, som NTB refererte tidligere mandag.

 Hun sier man ser svært alvorlig på saken.

– Som kjent har vi igangsatt saksforberedelser til sentralstyret fordi vi ser svært alvorlig på det som er beskrevet. Det er nå generalsekretæren som jobber med grunnlaget for en sak til sentralstyret, sier Listhaug til NRK.

Lars Petter Solås er sykmeldt inntil videre.

Les også: 

Det er ingen for­mildende omstendig­heter når «gjernings­mannen» er en etnisk norsk, hvit mann og FrP-politiker

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bestill også:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.