Lars Petter Solås (FrP). Foto: Fremskrittspartiet / NTB

Lars Petter Solås vil ikke lenger stå på valglistene til Fremskrittspartiet under høstens valg i Oslo.

Lars Petter Solås ble søndag ekskludert fra FrP etter flere hendelser under et nachspiel på landsmøtet i april.

Nå trekker han seg fra valglistene der han var satt opp, og formelt sett hadde rett til å bli stående selv om han er ekskludert fra partiet.

Det skriver Solås selv i et innlegg på Facebook tirsdag.

– Jeg har hele tiden vært klar på at ansvaret for det som skjedde på nachspielet under Frps landsmøte 29. april, ligger hos meg, og jeg har vært fast bestemt på å ta det ansvaret og å rette opp mine feil. Det innebærer også at jeg ikke skal stå i veien for partiet og de andre dyktige kandidatene på listen til Oslo Frp i det kommende valget, skriver den tidligere listetoppen.

Solås har ikke besvart NTBs henvendelser tirsdag.

Karina Miller, leder i avdelingen for valg og prosjekter i Oslo kommune, bekrefter overfor NTB at Solås har bedt om fritak fra valglistene.

– Det viktigste for meg i partipolitikken er ikke meg selv, posisjoner eller verv. Det viktigste for meg har alltid vært sakene jeg har brent for og byen jeg bor i. Derfor er det også avgjørende for meg at jeg som person ikke skal stå i veien for at Fremskrittspartiet og politikken jeg har investert så mye i, kan gjør et best mulig valg, skriver Solås videre.

Solås er en profilert mann i lokalpolitikken for FrP, og var på topp på partiets liste til kommunevalget. Det regnes som et tap for partiet at han ikke lenger er i fremste rekke inn mot dette valget i september.

Les også: 

FrP-topp legger seg flat etter nachspiel-skandalen: – Har dummet meg ut

 

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp flere gode bøker fra Document!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.