Knivstikkingen på t-banen i Oslo lørdag, der en 16-åring nesten ble drept, er den slags vold som berører mange, både tilskuerne og pårørende. Straffene i slike saker er «svenske». Noen måneder i fengsel og bedømmelse på mildest mulig måte. Publikum gis inntrykk av at dette er tegnet på et humant samfunn.

Men det er ikke det. Snarere det motsatte: Et brutalisert, avstumpet samfunn.

Hva er alternativet?

I Danmark ble banden Loyal to Familia forbudt og leder Mohammed Khans familie ble kastet ut av boligen sin ved Blågårds plass på Nørrebro siden Khan var folkeregistrert der.

Reaksjonen ligger langs samme akse som israelerne som river husene til terrorister. Her måtte familien lide for sønnens kriminalitet. Det er udansk og usosialdemokratisk, men det var altså mulig i Danmark.

Hvorfor forteller ikke mediene om hvilke løsninger man finner på i nabolandet? Er de redd for at rettsvesenet skal få lignende ideer?

 

 

Hvis du setter pris på skogpoddene: Vipps oss på 13629. Alle bidrag hjelper.

Følg oss også på PodBean, iTunes og alle steder der podcasts finnes. Husk å rate oss med 5 stjerner, så flere likesinnede sannhetssøkere finner oss der!

Kjøp gode bøker fra Document forlag:

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!

 

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.