NRK nyhetsmorgen kan fortelle at barn helt ned i 8–10 år selger bilder av seg selv på Instagram og andre plattformer. De tar seg betalt på hemmelige konti. Foreldrene vet ingenting om hva som foregår inne på barneværelset.

En spesialist på bekjempelse av pedofili på nett forteller at hun fikk 40 henvendelser fra menn etter å ha lagt ut et innlegg.

Foreldrene aner ikke hva barna driver med. Ett barn sier at hun/han heller ville begått selvmord enn å tilstå overfor foreldrene.

Saken reiser viktige prinsipielle spørsmål. Politikerne regulerer politiske meninger, men ikke pedofili. Elektronisk utstyr kunne utstyres med filtre, men det er fritt frem. Hvem ville hatt noe imot filtre mot nakenbilder av barn i seksuelle positurer?

Av en eller annen grunn kommer ikke Big Techs ansvar opp som tema.

 

PS: Red. finner ikke noen artikkel som refererer innslaget på nrk.no. Hvis noen finner det, vennligst legg inn lenke. Vi vil gjerne ha mer detaljert informasjon.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.