Representantenes hus har med 221 mot 211 stemmer vedtatt å opprette en underkomité som skal granske Biden-regimets forvandling av statens organer til politiske våpen. Demokratene kaller det hevnpolitikk, men vil delta.

Komiteen får omfattende fullmakter. Leder blir den erfarne Jim Jordan fra Ohio.

The committee will have extensive powers, including the ability to view sensitive information to which the House Intelligence Committee is privy as well as to review ongoing investigations. The latter point will theoretically allow lawmakers to oversee the Department of Justice’s handling of its ongoing investigations involving former President Donald Trump.

Jordan minner om at dette bl.a. handler om å beskytte ytringsfriheten, en grunnpilar i forfatningen.

«It’s not a ploy when the Department of Justice treats parents as terrorists, moms and dads who are simply showing up at a school board meeting to advocate for their son or daughter,» he said.

Jordan nevner representanten Adam Schiff, som ba Twitter sensurere en journalist, et klart brudd på First Amendment. Eller bruken av FBIs agenter for å arrestere 6. januar-tiltalte og pro-life-forkjempere.

The Ohio Republican further recalled reports that then-House Intelligence Committee Chairman Adam Schiff, D-Calif., had pressured Twitter to censor a journalist. He then cited incidents of the alleged «swatting» of pro-life activists, wherein authorities allegedly use unnecessary force to apprehend suspects as an example.

Jordan sier amerikanerne er møkk lei myndighetenes maktmisbruk.

«Americans are sick and tired of it. And what we want, we don’t want to go after anyone. We just want it to stop, and we want to respect the First Amendment to the Constitution that the greatest country in the world has,» he continued. «That’s what this committee is all about. And that’s what we’re going to focus on. That’s what we’re going to do.»

 

https://justthenews.com/politics-policy/gops-jordan-rips-dems-opposing-weaponization-committee

 

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.