Dr. Ben Carson, tidligere boligminister under Trump-administrasjonen, advarte allerede i 1997 om at politisk korrekthet vil ødelegge nasjonen. Siden den gang har det blitt enda verre fortalte han på Fox News Hannity – og nå har det forvandlet seg til wokeness.

Dr. Carson husker talen sin på  National Prayer Breakfast i 1997, hvor han ga uttrykk for bekymring for politisk korrekthet som sakte men sikkert gjorde sitt inntog i USA.

– I said that if we continued along that pathway, it was going to destroy our nation. It has continued to get worse. Now it’s morphed into wokeness.

Carson diskuterte de siste woke-nyhetene, denne gangen fra England hvor en kirke skrev om teksten til God Rest Ye Merry, Gentlemen for å inkludere strofer som God Rest You Queer and Questioning.

– Og vi har en situasjon på campusene våre hvor studenter er redde for å uttrykke seg – konservative studenter, sa han videre. Høyskoler som skal være et sted hvor du utforsker, og du har en mulighet til å diskutere visse ting slik at du kan bestemme hvilken vei du går.

Carson sa at det overordnede problemet er at folks ytringsfrihet blir stoppet, enten det er av Big Tech, sosiale medier eller høyskoleprofessorer på progressive campus.

– Hvis regjeringen er i samsvar med det, er det det samme som om de gjør det. Og vi, det amerikanske folket burde være rasende over det.

– Våre friheter kommer fra Gud: det står i vår uavhengighetserklæring. Og likevel lar vi dem bli tatt fra oss.

Carson nevnte og superpakken som nylig ble sendt gjennom Kongressen, og sa at alle øremerkede saker og programmene den finansierer ikke er til det beste for folket. Han er også redd for at alle omveltningene i dagens USA forandrer amerikanerne fra de dynamiske og innovative menneskene de engang var:

– Vi hadde et system som oppmuntret til innovasjon og entreprenørskap. De fleste av de store oppfinnelsene i verden kom fra USA. Men hvis alle tenker på samme måte og sier de samme tingene, hvor blir det av utenfor boksen-tenkningen som tillater oss å fortsette å være det fyrtårnet?

Guilty by association with Trump

Bare for et par uker siden fikk Ben Carson oppleve kanseleringskulturen da en videregående skole i Detroit stemte for at navnet hans skulle fjernes fra den offentlige skolen. Skolestyret tok avgjørelsen etter at 80 % av 1500 spurte personer sa at de støttet endringen. Carson sa at han ikke er overrasket:

– Kanseleringskultur lever i beste velgående. Den infiltrerer. Politisk korrekthet, wokeness, kanseleringskultur, dette kommer til å ødelegge oss som nasjon hvis vi ikke tar grep om det.

Carson sier at kanseleringskultur har vært målrettet mot ham, men han anser seg aldri som et offer. Han ble født i fattigdom og vokste opp med en enslig mor i inner-city Detroit. Han dro fra skolesystemet i byen som nå vil kansellere ham til Yale University og ble en av de mest innflytelsesrike nevrokirurgene i dagens USA.

Hans tidligere ansatte fra Department of Housing and Urban Development skrev en kommentar som kritiserte avgjørelsen fra Detroit Public Schools. Brevet inkluderte 55 underskrifter inkludert Alex Coffey som jobbet som rådgiver for Dr. Carson i fire år.

– Han moral og karakter er upåklagelig, sa Coffey. – For elevene som går på den skolen, er han absolutt noen de kan se opp til, som de kan prøve å etterligne. Han er et godt eksempel for landet vårt.

I kjølvannet av politidrapet på George Floyd i 2020, ble mange skoler, bygninger og veier  omdøpt, skriver ABC 13 News Chicago. Men å rette opp historiske feil ligger ikke bak fjerning av doktorens navn ved Dr. Ben Carson High School – endringen sentrerer rundt hans tid i Trump-administrasjonen.
 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Hvis du bare skal kjøpe én bok før jul, så la det bli «Mesteren og Margarita».

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.